Två modeller true wireless-hörlurar finns på menyn: Nivå för strax under tusenlappen samt dessa, något dyrare som går under namnet Tolv.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Vi gillar den stilrena designen och det smidiga formatet på både hörlurar och laddningsdosa. Batteritiden imponerar och vore det inte för den mindre bra passformen och en räckvidd långt ifrån de utlovade 15 metrarna hade det här kunnat vara ett riktigt intressant alternativ i mellanprisklassen.

Positivt

  • Trendig design
  • Användarvänliga
  • Batteritid

Negativt

  • Passform
  • Räckvidd

Testad produkt: Sudio Tolv
Pris: Kostar 599 kronor hos Iphonebutiken

Den enkla och minimalistiska designen är tilltalande. Modellen kommer i antingen en återhållsam helsvart konstruktion eller i en matt vit färg där multifunktionskappen på utsidan bryter av i roséguld. Tillsammans med hörlurarna kommer även en liten laddningsask försedd med en snygg detalj i form av en läderrem på ena sidan.

Sudio Tolv

Problem med passformen

Formmässigt har Tolv en hel del likheter med Hama Disc. De små enheterna kommer med fyra uppsättningar silikonpluggar och lurarna ska skruvas in i hörselgången, utan några klackar eller fixerande vingar på motsatt sida som säkrar upp. Även här uppstår det en del glapp då hörlurarna tappar sitt grepp, framför allt under rörelse. Förutom ett konstant justerande för att få dem på plats igen resulterar det givetvis i att uppspelningskvaliteten blir lidande. För när de väl sitter på plats låter de riktigt anständigt över hela registret även om det tenderar att uppstå en hel del distorsion vid högre volym.

Sudio Tolv test

Med ett klick på funktionsknapparna på endera sida pausas och återupptas uppspelningen. För att byta spår framåt trycker du in höger knapp två gånger och motsvarande på den vänstra för att stega tillbaka. Den högra används även för att avböja eller svara på inkommande samtal. Volymen kan inte justeras på hörlurarna utan får regleras via uppspelningsenheten.

Enkelt så det förslår alltså, och någon dedikerad app finns inte heller till Tolv – däremot kan Sudio stoltsera med en brutal batteridriftstid. Hela sju timmars lyssning kan du räkna med och laddningsdosan mäktar med att ladda upp hörlurarna fyra gånger. Totalt 35 timmar alltså vilket är riktigt bra.

Specifikationer

Modell: Tolv
Testad: Mars 2019
Tillverkare: Sudio
IP-certifiering: Uppgift saknas
Frekvensomfång: Uppgift saknas
Batteritid: Upp till 7 timmar + 28 timmar (laddningsdosa).
Anslutning: Bluetooth (5.0)
Handsfree-funktion: Ja
Tillhörande app: Nej
Vikt (två hörlurar): 9 gram
Vikt laddningsdosa: Uppgift saknas
Läs mer: Sudio.com
Pris vid test:1 124 kronor
Pris: Kostar 599 kronor hos Iphonebutiken

Betyg: 3 av 5