Lagom till hösten brukar det vara dags för nya produkter i Philips Hue-sortimentet. Så även i år – Signify har nu bekräftat vilka produkter vi kan vänta oss dyka upp för att göra höstmörkret lite mer hanterbart.

En av de mer iögonfallande lanseringarna är Philips Hue Gradient Lightstrip, som är en individuellt adresserbar led-ljusslinga du kan fästa på baksidan av tv-apparaten. Ljusslingan fungerar med tv-apparater från storleken 55 tum och uppåt.

Slutresultatet påminner om den ambilight-teknik som återfinns i många av Philips tv-apparater: den genererar och blandar flera olika färger samtidigt, och med en Philips HDMI Sync Box eller företagets egen app (för pc och Mac med exempelvis tv-skärmen kopplad till datorn) kan du få ljuset att matcha och synka med de färger som syns på tv:n för tillfället. Priset för den nya ljusslingan börjar på 1 969 kronor för 55-tumsvarianten – övriga storleksval är 65 och 75 tum. Säljstart är satt till den 6 oktober.

Philips Hue Iris
Philips Hue Iris.

Vidare uppdateras bordslampan Iris med bättre färgåtergivning, möjlighet till lägre dimning och en maximal ljusstyrka om 570 lumen för vitt ljus. Förutom standarversionen kommer fyra specialutgåvor i färgerna guld, rosé, silver och koppar att bli tillgängliga. Priset för uppdaterade Iris landar på 1 099 kronor (standard) respektive 1 319 kr för någon av specialfärgerna. Säljstart är även här 6 oktober. 

Philips Hue E14
Philips Hue White Luster E14-ljuskälla.

Signify passar också på att släppa större storlekar av sina filamentlampor samt en svart version av pendellampan Ensis. Sist (och minst) är de nya mer slimmade ljuskällorna med E14-sockel, som länge efterfrågats och nu släpps i butik den 29 september. Då bara med vitt ljus, och priset landar på 219 kronor för ett singelpack.