Incitamentet för att välja dessa ”kopior” istället för originalet är inköpspriset, som i de flesta fall är betydligt lägre. Baksidan är enligt vår erfarenhet ett sämre ljud och begränsat med funktioner.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Paris övertygar inte på något plan, men har å andra sidan inga direkta svagheter. Ett par användarvänliga hörlurar som kommer i flertalet olika färger och med en laddningsdosa som även stöder trådlös laddning – och till ett riktigt bra pris! 

Positivt

  • Smidigt format, snygg design
  • Enkelt handhavande
  • Förhållandevis bra ljud

Negativt

  • Något plastig känsla
  • Inga möjligheter att ställa in ljudbilden

Testad produkt: Urbanista Paris
Pris: Från 504 kronor hos Prisjakt

Urbanista imponerade knappast tidigare med modellen Stockholm. De lämnade en hel del att önska gällande både kvalitetskänsla och prestanda, vilket resulterade i ett betyg i form av en svag 4:a. Fullt förståeligt vill tillverkaren återupprätta sin heder och gör nu ett försök med nya modellen Paris.

Paris tar revansch på Stockholm

Paris liknar till mångt och mycket syskonmodellen men skiljer sig radikalt på en punkt – passformen, som just var Stockholms stora akilleshäl. Istället för en öppen konstruktion har tillverkaren här valt en sluten konstruktion med silikontoppar (tre uppsättningar i olika storlekar) som ger en betydligt bättre isolering liksom en fastare passform. De sitter på plats riktigt bra, även vid ett mer rörelseintensivt användande.

Urbanista Paris

Funktionsmässigt fungerar de i stort sett likadant, genom att hålla mot, alternativt trycka snabbt med fingret mot utsidan av hörlurarna, styr du funktionerna som erbjuds: justera volymen, byta spår, svara på samtal etcetera. Det fungerar bra och det tar inte någon längre stund att komma in i handhavandet.

Fulladdade klarar Paris runt fem timmars uppspelning och de levereras tillsammans med ett smidigt laddningsetui med kapacitet för att ladda upp hörlurarna tre gånger vilket ger upp till 20 timmars lyssning totalt.

Paris

Ljudmässigt presterar Paris riktigt bra, inte minst jämfört med modellen Stockholm. Mycket tack vare skillnaden i konstruktionen och de isolerande silikonpropparna. Basåtergivningen är flera resor bättre och mellanregistret är mer detaljerat och inspirerande. I dagsläget kostar Paris knappt 700 kronor och med det i åtanke kan betyget inte bli annat än högt.

Specifikationer

Modell: Paris
Testad: December 2019
Tillverkare: Urbanista
Anslutning: Bluetooth 5.0
IP-certifiering: IPX5
Batteritid: 5 timmar (+ 15 timmar)
Laddningstid: 1,5 timmar
Frekvensåtergivning: 20 Hz-20000 Hz
Vikt (två hörlurar): 8 gram
Vikt laddningsdosa: 44 gram
Rek.pris vid test: 999 kronor
Pris: Från 504 kronor hos Prisjakt

Betyg: 3 av 5