Netflix finns numera i nästan hela världen, med bara några få undantag: Kina, Nordkorea och Syrien, samt på Krimhalvön. Men utbudet varierar stort, liksom priserna.

Stort test: Här är bästa streamingtjänsten 2020

Sajten Comparitech har samlat data över båda dessa faktorer och har publicerat en analys som visar dels var det är billigast och dyrast att skaffa Netflix, dels var du får mest respektive minst för pengarna.

I den senare kategorin för basabonnemang ligger Sverige på tredje plats. Bara i Danmark och Schweiz får du mindre för pengarna. Med standardabonnemang ligger Sverige på plats 10 (från botten alltså) och premiumabonnemang på plats fyra.

De mest kostnadseffektiva länderna att abonnera i är Brasilien, Sydafrika respektive Indien. Av rikare länder ligger Australien, Kanada och Storbritannien bra till medan USA märkligt nog har halkat efter och inte återfinns i topp tio för något abonnemang.

Comparitech listar också det genomsnittliga IMDB-betyget för alla serier och filmer i varje land. På den listan toppar Sydkorea och Thailand, med Sverige på plats 23, men skillnaderna är inte så stora.

Störst bibliotek har britterna med 6 122 titlar totalt, följt av Irland (6112) och Kanada (5998). Siffrorna gäller augusti i år.