2021-07-05: Artikeln uppdaterad med Fitbit Luxe

Fitbit har en rad olika smarta armband och klockor specialiserade för att följa din hälsa. Det kan vara svårt att orientera sig i vilka olika funktioner som erbjuds och vilken som egentligen är bästa valet för dig. Här tar vi upp fem av Fitbits senaste lanseringar och hur de skiljer sig från varandra.

Fitbit-klockor och aktivitetsarmband i guiden

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe

Fitbit har adderat ytterligare en modell till sin arsenal av träningsarmband. Nya Luxe har ett utseende som påminner om det nedbantade armbandet Inspire, men nu utrustad med färgskärm och exklusivare material.

Med en något större skärm och funktionalitet hade Fitbit Luxe varit en riktig fullpoängare, men just nu erbjuder armbandet egentligen ingenting vi inte redan har sett hos en Fitbit-produkt tidigare. Även om Luxe har många rätt är den enda användaren vi skulle rekommendera armbandet till i nuläget den som faller pladask för färgskärmen, alla andra blir förmodligen mer nöjda med någon av de andra två Fitbit-armbanden.

Läs hela testet här

Pris: 1 590 kronor hos CDON


Fitbit Sense

Fitbit Sense

M3 rekommenderar

Fitbit Sense är deras senaste och absolut mest maxade smartklocka. Den här klockan kommer fullsmockad med sensorer, bland annat ekg som ger full koll på pulsen, en eda-sensor som ska känna av hur stressad du är, samt en temperatursensor. Tillsammans ger sensorerna en unik inblick i användarens fysiska och psykiska hälsa.

När vi testade Fitbit Sense blev vi imponerade av hur mycket batteritid och prestanda vi fick för pengarna. Nu har Fitbit dessutom aktiverat ekg-sensorn även för svenska användare, vilket ger den full funktionalitet. Vårt största minus var den något laggiga skärmen.

Läs hela testet här!

Pris: 2 849 kronor hos Proshop


Versa 3

Fitbit Versa 3

M3 rekommenderar

Senaste generationen av Fitbits smartklocka. Nu har vi äntligen fått integrerad gps, så att vi slipper ta med oss mobilen för att spara joggingturen. Versa har alltid varit ett prisvärt alternativ för dig som vill ha en smartklocka, men inte nödvändigtvis vill lägga dig i den prisklass som Galaxy Watch och Apple Watch befinner sig i. Här finns mycket liknande funktionalitet, men ett mer begränsat apputbud och många funktioner måste göras i den tillhörande appen istället för direkt i klockan.

Versa 3 är en relativt en blygsam uppdatering jämfört med föregångaren, men med en bättre skärm än någonsin och samma intuitiva gränssnitt som innan. Vi har dessutom fått en ny, betydligt bättre laddare!

Läs vårt test av Versa 3 här!

Pris: Från 1 898 kronor hos Prisjakt


Fitbit Versa Lite

Fitbit Versa Lite

Versa Lite är den något nedbantade versionen av Fitbits smartklocka Versa. De största skillnaderna här är att vi inte får något nfc-chip, det vill säga inget Fitbit Pay, ingen altimeter eller wifi-uppkoppling. I övrigt är detta billigare lillasyskon slående lik premiumversionen, med många liknande funktioner när det kommer till att följa hälsa.

Vi rekommenderar Versa till en användare som vill ha lite mer smarta funktioner än ett aktivitetsarmband, som uppskattar den fyrkantiga designen, men inte vill betala några stora summor för en smart klocka.

Läs hela vårt test här!

Pris: Från 1 578 kronor hos Prisjakt


Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4

Charge 4 är senaste generationen av Fitbits mest exklusiva aktivitetsband. Designen känns igen från tidigare armband, med en avlång, svartvit skärm. Men under ytan har vi fått flera intressanta nyheter från föregångaren, bland annat Fitbit Pay och inbyggd gps. Det här är även första produkten där Fitbit introducerade sin nya funktion Active Zone Minutes, som mäter hur många minuter om dagen vi får hjärtat att pumpa lite extra.

Charge 4 är ett självklart val för dig som kan tänka dig att spendera lite mer pengar på ett aktivitetsarmband, men som inte vill ha en smartklocka.

Läs vårt test här!

Pris: 1 090 kronor hos Proshop


Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

Inte långt efter att första generationens Inspire lanserats visar Fitbit nu upp uppföljaren Inspire 2. Det här är en väldigt marginell uppdatering jämfört med föregångaren, både när det kommer till funktionalitet och prisklass. Den största skillnaden är en längre batteritid och att vi nu kan mäta Active Zone Minutes. Den som redan äger en Inspire från förra året kan sitta lugnt i båten, men letar du efter ett prisvärt armband och tycker att Charge 4 är väl dyr är det här ett prisvärt och kompetent alternativ.

Läs helat testet här!

Pris: Från 807 kronor hos Prisjakt


Inspire HR

Fitbit Inspire HR

Det behöver inte vara dyrt att få full koll på din aktivitet! Fitbit Inspire HR lanserades i fjol och levererar i mångt och mycket liknande funktionalitet när det kommer till hälsofunktionerna du finner i Fitbits dyrare produkter. Det vi får stå över är Fitbit Pay, altimeter, inbyggd gps, och en del mer avancerade inställningar. Dessutom är den lilla skärmen relativt begränsad.

I övrigt är Inspire HR det perfekta valet för dig som vill hålla koll på träningen och letar efter ett smidigt aktivitetsband som inte kostar skjortan.

Läs vårt test av Inspire HR här!

Pris: 997 kronor hos Mediamarkt


Ace 2

Fitbit Ace 2

Fitbit har även ett armband specifikt anpassat för de yngsta i familjen. Ace 2 är andra generationens barnanpassade aktivitetsarmband och har flera smarta funktioner, såsom läggdagspåminnelse och samtalsnotiser om barnet i fråga har en egen mobil. Batteriet räcker upp till fem dagar samt att Ace 2 är vatten och spilltålig.

Även om vi kan känna oss smått skeptiska till idén att barn har på sig aktivitetsarmband över huvud taget är Ace 2 bland det mest multifunktionella på marknaden för målgruppen.

Pris: 475 kronor hos Coolshop.