Fitbit har en rad olika smarta armband och klockor specialiserade för att tracka din hälsa. Det kan vara svårt att orientera sig i vilka olika funktioner som erbjuds och vilken som egentligen är bästa valet för dig. Här tar vi upp fem av Fitbits senaste lanseringar och hur de skiljer sig från varandra.

Fitbit-klockor och aktivitetsarmband i guiden

Fitbit Sense

Fitbit Sense

Fitbit Sense är Fitbits senaste och absolut mest maxade smartklocka. Den här klockan kommer fullsmockad med sensorer, bland annat ekg som ger full koll på pulsen, en eda-sensor som ska känna av hur stressad du är, samt en temperatursensor. Tillsammans ska sensorerna ge en helt unik inblick i användarens fysiska och psykiska hälsa.

Det finns fortfarande många frågetecken kvar gällande Sense och hur stor funktionalitet den egentligen kommer ha när den lanseras i Sverige. Kommer den till exempel ha stöd för att kunna använda alla sina sensorer? Med en prislapp på 3 499 kronor börjar den komma upp i samma prisklass som Samsung och Apples klockor. Kan den konkurrera med dessa när det kommer till funktionalitet? Håll utkik efter ett test på M3.se

Pris: 3 499 kronor hos Webhallen.


Versa 3

Fitbit Versa 3

Senaste generationen av Fitbits senaste smartklocka. Nu har vi äntligen fått integrerad gps, så att vi slipper ta med oss mobilen för att tracka joggingturen. Funktionen Active Zone Minutes har även introducerats, men i övrigt verkar Versa 3 vara en ganska blygsam uppdatering mot föregångaren.

Tidigare generationer av Versa har varit ett privärt alternativ för dig som vill ha en smartklocka, men inte nödvändigtvis vill lägga dig i den prisklass som Galaxy Watch och Apple Watch ligger. Här finns mycket liknande funktionalitet, men ett mer begränsat apputbud och många funktioner måste göras i den tillhörande appen istället för direkt i klockan.

Vi återkommer med test av Versa 3 inom kort, läs vårt test av föregångaren Versa 2 från förra året så länge här!

Pris: 2 499 kronor hos Webhallen.


Fitbit Versa Lite

Fitbit Versa Lite

Versa Lite är den något nedbantade versionen av Fitbits smartklocka Versa. De största skillnaderna här är att vi inte får något nfc-chip, det vill säga inget Fitbit Pay, ingen altimeter eller wifi-uppkoppling. I övrigt är detta billigare lillasyskon slående lik premiumversionen, med många liknande funktioner när det kommer till hälsotracking.

Vi rekommenderar Versa till en användare som vill ha lite mer smarta funktioner än ett aktivitetsarmband, som uppskattar den fyrkantiga designen, men inte vill betala några stora summor för en smart klocka.

Läs hela vårt test här!

Pris: 1 235 kronor hos ComputerSalg.


Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4

Charge 4 är senaste generationen av Fitbits mest exklusiva aktivitetsband. Designen känns igen från tidigare armband, med en avlång, svartvit skärm. Men under ytan har vi fått flera intressanta nyheter från föregångaren, bland annat Fitbit Pay och inbyggd gps. Det här är även första produkten där Fitbit introducerade nya funktionen Active Zone Minutes, som mäter hur många minuter om dagen vi får hjärtat att pumpa lite extra.

Charge 4 är ett självklart val för dig som kan tänka dig att spendera lite mer pengar på ett aktivitetsarmband, men som inte vill ha en smartklocka.

Läs vårt test här!

Pris: 1 490 kronor hos Webhallen.


Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

Inte långt efter att första generationens Inspire lanserats visar Fitbit nu upp uppföljaren Inspire 2. Det här är till synes en väldigt marginell uppdatering mot föregångaren, så tills vi har fått in ett exemplar för ett test skulle vi säga till den som kikar på armbandet att sitta lugnt i båten för att se om Inspire 2 är värd att uppgradera till.

Pris: 999 kronor hos Webhallen.


Inspire HR

Fitbit Inspire HR

Det behöver inte vara dyrt att få full koll på aktiviteten! Fitbit Inspire HR lanserades i fjol och levererar i mångt och mycket liknande funktionalitet när det kommer till hälsofunktionerna som Fitbits dyrare produkter. Det vi får stå över är Fitbit Pay, altimeter, inbyggd gps, och en del mer avancerade inställningar. Dessutom är den lilla skärmen relativt begränsad.

I övrigt är Inspire HR det perfekta valet för dig som vill hålla koll på träningen och letar efter ett smidigt aktivitetsband som inte kostar skjortan.

Läs vårt test av Inspire HR här!

Pris: 899 kronor hos Netonnet.


Ace 2

Fitbit Ace 2

Fitbit har även ett armband specifikt anpassat efter de yngsta i familjen. Ace 2 är andra generationens barnanpassade aktivitetsarmband och kommer med flera smarta funktioner, såsom läggdagspåminnelse och samtalsnotiser om barnet i fråga har en egen mobil. Batteriet räcker i upp till fem dagar och Ace 2 är vatten och spilltåligt.

Även om vi kan känna oss smått skeptiska till idén att barn har på sig aktivitetsarmband över huvud taget är Ace 2 bland det mest multifunktionella på marknaden för målgruppen.

Pris: 627 kronor hos Computersalg.

Fitbit Versa 2 Pris vid test: 1936 kr.

Bästa pris just nu: 1934 kr