De flesta värmepumpar är utrustade med filter som ger en bättre inomhusmiljö när värmepumpen är på. Luftrengöringen är konstant så länge pumpen är på och kan ta hand om cirka 99 procent av alla allergener, bakterier, virus, fukt, pollen och liknande. Om den dessutom är uppkopplad kan du styra värmen med din mobiltelefon. Värmepumpen fungerar också som en luftavfuktare. Och du sparar en hel del pengar, framför allt om du är beroende av direktvärmande el.

Funkar i kallt väder

Kazan

Mitsubishi Kazan 25 Extreme ger dig en hög verkningsgrad för vårt klimat. Den är testad ner mot 35 minusgrader. En cool funktion är att den kan skanna av rummet genom ir-teknik för att ge önskad temperatur vid rätt tidpunkt och rätt plats. Med smartphone eller surfplatta kan du fjärrstyra Kazan 25 Extreme via wi-fi, KNX eller sms. Smidigt som tusan när du inte vill elda för kråkorna när du inte är hemma. Kazan 25 Extreme värmer hus upp till 150 kvadratmeter.

Kostar från 12 900 kronor hos Prisjakt


Multifunktionell

Jula

Knallar du in hos Jula kan du kika på deras luftvärmepump SC-JA2519. Den består av en utomhusdel försedd med värmeslinga och behovsstyrd avfrostning samt en inomhusdel. Du får även en wifi-sticka som låter dig kontrollera värmepumpen oavsett var du än befinner dig. App finns också till IOS och Android. Förutom att värma upp ditt hem kan luftvärmepumpen även användas som luftkonditionering eller luftavfuktare. Alla inställningar görs med en fjärrkontroll med lcd-display, där du kan se inställda lägen, temperatur och mycket mer.

Kostar 8 999 kronor hos Jula


Renar luften

Panasonic

Panasonic Flagship HZ25UKE är en energieffektiv luftvärmepump, som ger god effekt även vid låga temperaturer. Värmepumpen behåller sin nominella kapacitet ända ner till 35 minusgrader. Förutom värme får du dessutom en energisnål luftkonditionering när och om sommarvärmen kommer. HZ25 fungerar i hus upp till 130 kvadratmeter, men är också ett bra val för sommarstugan. Temperaturen kan ställas in så att den inte understiger fryspunkten under de kallaste månaderna. Det gör att bara liten mängd energi förbrukas samtidigt som du förebygger fukt och mögelskador. Panasonics använder ett luftreningssystem som motverkar och tar bort pollen, mögel, bakterier, virus och allergener i inomhusluften. Och den går att kontrollera över wifi.

Kostar 13 490 kronor på Prisjakt

Tystlåten hjälte

Electric Hero

Gillar du coola funktioner som sensorer som känner av om någon är i rummet, då är Mitsubishi Electric Hero MSZ-LN25VG något för dig. Du kan även välja om du vill att luften ska blåsa mot dig eller ifrån dig. Inte nog med det, det går även att ställa in så att temperaturen höjs eller sänks med två grader när rummet är tomt. Luftvärmepumpen kan utvinna värme ända ner till 35 minusgrader. Vi är fortfarande inte helt på det klara med hur detta går till. Men svart magi är ett säkert tips. Värmepumpen kan fjärrstyras genom inbyggt wifi och appen Melcloud. Ett filter renar din inomhusluft och tar delvis bort lukter samt damm och andra oönskade partiklar.

Kostar från 13 490 kronor hos Prisjakt


Som en ninja

Luftvärmepump

Mitsubishi Electric Ninja Ninja är en värmepump som värmer utan att synas. Ninja är enkel att installera samtidigt som den får plats överallt och passar perfekt huset, garaget, sommarstugan eller var det nu kan vara. Det är en kompakt luftvärmepump anpassad efter vårt nordiska klimat. Den klarar att jobba ned till -35°C. Mitsubishi Ninja ser till att ditt inomhusklimat är varmt och gosigt under vintern.

Kostar från 14 990 kronor på Prisjakt