Motorola har nu lanserat sin nya vikbara mobil Motorola Razr 5G. Mobilen har två skärmar, en inuti som i uppvikt läge mäter 6,2 tum, med bildförhållandet 21:9 i horisontellt läge och en Quick View-skärm utanpå.

Mobilen sägs vara den enda på marknaden som i hopfällt läge kan användas för att skicka meddelanden, ringa videosamtal och komma åt appar som Google Maps, Spotify, Youtube Music, Pandora med mera.

På utsidan har mobilen en 48MP-kamera med Quad Pixel-teknik som enligt Motorola är "när telefonen är stängd den mest avancerade selfiekameran hittills på marknaden". Inuti finns ytterligare en kamera på 20MP.

Mobilens design är tänkt att ha ett minimalistiskt yttre med uppfinningsrikedom på insidan med en avsmalnande haka i nederkant, fingeravtrycksläsare på baksidan, polerat 3D-glas med 7000-seriens aluminium och ett uppdaterat gångjärn som utlovar avsaknad av glapp och en hållbarhet på upp till 200 000 vikningar, vilket enligt Motorola motsvarar fem års högfrekvent användande.

Likt namnet kommunicerar har Motorola Razr 5G stöd för 5G-nätverk tack vare en Qualcomm Snapdragon 765G-processor och fyra 5G-antenner.

Mobilens batteri sägs räcka för hela dagen utan att behöva laddas. Det finns även stöd för NFC-teknik för betalning via Google Pay samt trådlös delning av kontakter, bilder och video.

När Motorola Razr 5G kommer vara tillgänglig i Sverige är ännu oklart. Rekommenderat pris är i vilket fall satt till 15 990 kronor.

Läs också: Galaxy Z Fold 2 är inte bara vikbar - den är användbar