Läs även: PS5 – allt om Sony Playstation 5

Sackboy PS5

10. Sackboy: A Big Adventure

Sonys säckpojke är tillbaka i ännu ett charmigt plattformsäventyr. Vissa banor, såsom de rytmbaserade, är riktigt briljanta. Dessutom är spelet inte alltför svårt att sätta sig in i. Tillsammans med flerspelarläget gör det Sackboy: A Big Adventure till ett utmärkt Playstation 5-spel för hela familjen.

Pris: 599 kronor hos Komplett

Läs vår recension här!


Cold War PS5 Nuketown

9. Call of Duty: Black Ops Cold War

Med en underhållande kampanj, stora onlinemöjligheter och panikframkallande zombieslakt är Call of Duty: Black Ops Cold War ett paket som imponerar. Stort plus för Dual Sense-funktionerna som gör att varje vapen du använder känns unikt.

Pris: 679 kronor hos Dustin Home

Läs vår recension av Xbox Series X-versionen här!


Dirt 5 car

8. Dirt 5

Codemasters Dirt 5 är en underhållande throwback till den gamla skolans arkadracingspel. Playstation 5-versionen bjuder på smidig bilduppdatering, upp till 120 per sekund, samt imponerande vädereffekter. Dirt 5 bjuder också på smart användning av Dual Sense-kontrollen, som lyfter känslan ännu en nivå.

Pris: 448 kronor hos Coolshop

Läs vår recension av PS4-versionen här!


Fortnite

7. Fortnite

Epics Battle Royale-spel har fått ett par rejäla uppdateringar på Playstation 5. Spelet är låst till 60 bildrutor per sekund och för den som har en modernare tv-apparat finns det möjlighet att spela i hela 120 fps. I övrigt erbjuder “next gen”-versionen av Fortninte detaljerade omgivningar, fina raytracing-effekter och coola Dual Sense-funktioner för samtliga vapen. Men bäst av allt är att spelet är gratis på Playstation Store och har crossplay med alla andra versioner.

Pris: Gratis på Playstation Store 


Watch Dogs Legion

6. Watch Dogs Legion

Det dystopiska London blir ännu mer övertygande på Playstation 5. Styr hackergruppen Dedsecs olika medlemmar när de hackar sig igenom staden, flyger drönare eller flyr från lagens långa arm. Till skillnad mot de tidigare släppta versionerna på Xbox One och Playstation 4 laddar Watch Dogs Legion blixtsnabbt på Sonys nya spelkonsol och har dessutom ruskigt snygga raytracing-effekter.

Pris: 549 kronor hos Power

Läs vår recension av PS4-versionen här!


Immortals Fenyx siktar mot hök

5. Immortals: Fenyx Rising

Starten må vara svajig, men efter en halvtimme är vi fast – och många timmar senare har vi ännu roligare. Upptäckarglädjen i Ubisofts nya äventyrsspel är enorm och fantasifulla pussel varvas med kluriga utmaningar och utmanande strider. Visst är Immortals: Fenyx Rising spretigt och ofokuserat, men när spelglädjen är på topp spelar det inte så stor roll.

Pris: Från 598 kronor hos Prisjakt

Läs vår recension här!


Assassins Creed Eivor plundrar

4. Assassin’s Creed: Valhalla

Ubisofts senaste Assassin’s Creed tar oss genom vikingatidens Norge och England. Den nya hårdvaran gör verkligen under för Eivors plundringsäventyr, där vi erbjuds ursnygga miljöer toppade med riktigt snabba laddningstider. Men framför allt flyter spelet på i smidiga 60 bildrutor per sekund. Assassin’s Creed Valhalla är ett av de mer imponerande Playstation 5-spelen och vi kan helt enkelt inte få nog av att utforska de enorma, öppna världarna.

Pris: 598 kronor hos Coolshop

Läs vår recension av PS4-versionen här!


Astro and Dual Sense

3. Astro’s Playroom

Alla som fått tag i en Playstation 5 har nog åtminstone testat det medföljande spelet Astro’s Playroom. Om inte, så borde det vara prio ett när du väl får chansen. Det charmiga plattformsspelet är nämligen inte bara en hyllning till varumärket Playstations mångsidiga historia. Utan också en fenomenal uppvisning i vad Sonys nya handkontroll Dual Sense verkligen går för. Ett av de mest inlevelserika upplevelserna på Playstation 5, helt enkelt.

Pris: Gratis när du köper Playstation 5


Miles Morales in action

2. Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales är en klar uppgradering av originalet till Playstation 4. Känslan av att vara just Spindelmannen finns där konstant, särskilt när vi svingar oss genom ett tekniskt imponerade Manhattan som vi aldrig sett tidigare i spel. Det är helt enkelt en uppvisning i och en ny standard för hur öppna, ändlösa världar kan byggas upp med hjälp av hårdvaran i Playstation 5.

Pris: 499 kronor hos Netonnet

Läs vår recension här!


Demons Souls vs mecha spider

1. Demon’s Souls

Demon’s Souls är det perfekta exemplet på hur ny hårdvara kan ta ett redan befintligt spel till nästa nivå. Det estetiska är på topp och hästkrafterna i Playstation 5 gör världen mer engagerande. Men framför allt bidrar de supersnabba laddningstiderna till att balansera ett redan ultrasvårt stridssystem. För den som mäktar med utmaningen väntar det finaste Sonys nya maskin kan erbjuda.

Pris: 720 kronor hos Proshop

Läs vår recension här!

Fotnot: Playstation 5 klarar av att spela så gott som hela PS4-biblioteket. Denna lista fokuserar dock på de spel som finns tillgängliga som riktiga Playstation 5-utgåvor.

Sony PlayStation 5 (PS5) Pris vid test: 9990 kr.

Bästa pris just nu: 11033 kr