Uppdatering (2020-10-15):

Priser avslöjade

Nu har de amerikanska priserna på hajpade elbilen Lucid Air presenterats, och företaget har även räknat fram ett preliminärt svenskt pris.

I USA börjar priserna på 69 900 dollar för standardmodellen Air, 87 500 för Air Touring-modellen, 131 500 för Air Grand Touring och 161 500 för Air Dream Edition.

I ett pressmeddelande skriver Lucid Motors att svenskt pris gissningsvis kommer ligga kring 680 000 kronor. Exakta priser i Norden har inte fastställts men ska enligt företaget ligga på motsvarande nivå som i USA. Till det tillkommer bonus malus-systemet i Sverige som kan ge cirka 60 000 kronor rabatt.

Intresserade kan redan förboka en bil för 2 800 kronor (återbetalningsbart). Lucid Air ska släppas under 2022.


Tidigare:

Lucid Air är en rejält lyxig och tekniskt avancerad elbil som offentliggjordes tidigare under veckan, en direkt konkurrent till bilar som Tesla Model S och Porsche Taycan. Och för den som vill köra en lyxig, eldriven sedan med lång räckvidd, men utan att det står Tesla eller Porsche i fronten, behöver inte vänta allt för länge.

Företagets grundare Peter Rawlinson, som tidigare jobbat på Tesla och bland annat tagit fram Model S, berättar i en intervju med Vi bilägare att de första bilarna från Lucid Motors kommer rulla på svenska vägar om lite mer än ett år – troligen tidigt 2022.

Lucid Air ska med sitt största batteri få en räckvidd på 83 mil enligt den amerikanska epa-körcyklen och kunna snabbladdas med som mest 300 kW, vilket motsvarar drygt tre mil i minuten.

Svensk prislapp är ännu inte fastställd.