Läs även: Allt om Xbox Series X

Master Chief in Halo Infinite Xbox Series X

Halo Infinite

En nystart för såväl serien som för utvecklaren 343 Industries. Halo Infinite var först tänkt att lanseras i samband med Xbox Series X och Xbox Series S, men ska istället släppas någon gång under hösten 2021. Vi får med andra ord hålla ut lite längre tills vi får uppleva nya äventyr med allas vår Master Chief, i en numera helt öppen ringvärld.

Xbox Series X

Fable

Microsoft överraskade stort när de nyligen avtäckte en ny del i den populära rollspelsserien Fable. Än så länge vet vi bara att det är Playground Games, kända för Forza Horizon-spelen, som står bakom utvecklingen. En lansering ligger nog långt fram i tiden, men vi längtar redan.

Xbox Series X

Senua’s Saga: Hellblade 2

Brittiska spelstudion Ninja Theory följer upp hyllade Hellblade: Senua’s Sacrifice med ett nytt äventyr exklusivt för Xbox Series X och Xbox Series S. Trots att Senua’s Saga: Hellblade 2 var ett av de första spelen som avtäcktes för nästa generations Xbox-konsoler vet vi ytterst lite om upplägg eller lansering. Trailern lovar dock gott.

Xbox Series X

Resident Evil VIII: Village

Efter två eminenta remakes på äldre Resident Evil-spel är Capcom nu redo att tackla uppföljaren till Resident Evil 7: Biohazard. Det betyder också att förstapersonsperspektivet är tillbaka, och med det även den tidigare protagonisten Ethan. Vi vet ännu inte mycket om storyn, annat än att vi utforskar en snötäckt by full av zombies, varulvar samt ett par sedan tidigare bekanta ansikten. Av trailern att döma kan vi se fram emot en adrenalinfylld upplevelse i kusligt vackra och tekniskt imponerande miljöer.

Forza bilar Xbox Series X

Forza Motorsport

En ny del i Turn 10:s Forza-serie under utveckling, specifikt utvecklat för att dra nytta av kraften hos Xbox Series X. Men precis som de tidigare nämnda spelen från Microsofts Games Studios är även nya Forza tidigt i utvecklingsfasen, och därför vet vi inte heller när vi tidigast får bränna gummi igen.

The Medium Xbox Series X

The Medium

Det psykologiska skräckspelet The Medium påbörjades så tidigt som 2012. Men utvecklarna på Bloober Team kände att dåtidens konsoler inte kunde göra sin vision rättvisa, varpå spelet lades på is. Åtta år och två konsolgenerationer senare är det snart redo för lansering på Xbox Series X. Och med ett soundtrack signerat Akira Yamaoka, som tidigare gjort musiken till Silent Hill-spelen, vet vi att det audiovisuella åtminstone kommer att vara på topp.

Everwild Xbox Series X

Everwild

Brittiska spelhuset Rare, som senast släppte piratspelet Sea of Thieves, bjuder härnäst på ett mysigt äventyr där naturen är i fokus. Färgstarka varelser och magiska karaktärer blir om möjligt mer sagolika genom “celshading”-tekniken som används för grafiken. 

State of Decay 3 Xbox Series X

State of Decay 3

State of Decay-spelen tillhör nog inte de tekniskt imponerande spelen till Xbox One, men kombinationen zombies och öppen värld övervägde en del av skavankerna. Och med ny teknik kommer nya möjligheterna. Om slutprodukten håller allt vad teasertrailern lovar har vi en actionfylld och adrenalinframkallande upplevelse att se fram emot.

pragmata Xbox Series X

Pragmata

En rymddräktsförsedd man utforskar vad som ser ut att vara ett öde New York City, när han får syn på en till synes oberörd flicka. Plötsligt vänds hela tillvaron när en satellit kraschar “igenom” miljöerna. Är detta en simulation eller en vrickad version av postapokalypsen? Spelet ser ut att ha influerats av Hideo Kojimas mästerverk Death Stranding samt filmer som Interstellar, en tämligen unik kombination om vi får säga det själva.

Second extinction dinosaur

Second Extinction

Second Extinction är något så udda som ett fps där vi skjuter ned olika typer av muterade dinosaurier i en postapokalyptisk värld. Upplägget går ut på att sätta ihop lag där varje karaktär bidrar med olika färdigheter för att förhoppningsvis befria världen från dess nya tyranner. Doom möter Jurassic Park, någon?

Microsoft Xbox Series X 1TB Pris vid test: 9990 kr.

Bästa pris just nu: 5695 kr