LG har presenterat den första produkten som blir verklighet ur Explorer Project, företagets satsning på nyskapande design.

Wing kallas den, och det är en minst sagt unik mobil. I normalläge ser den ut som vilken mobil som helst: En nästan heltäckande skärm, en stor trippelkamera på baksidan och en normal rektangulär design.

Men skärmen kan vridas 90 grader till en T-form, och avslöjar då en andra mindre skärm under huvudskärmen. Den mindre skärmen kan användas antingen för att ge en app mer utrymme för till exempel verktygspaneler, eller för att köra två olika appar samtidigt.

Upphängningsmekanismen

LG ger som exempel att se på video på huvudskärmen med kontroller på den mindre, redigera foton och video med en fullstor förhandsvisning på stora skärmen och verktyg på den mindre, och se på Youtube på stora skärmen samtidigt som du läser kommentarer och själv kommenterar på den mindre.

En annan unik funktion är videoinspelning med kardanupphängning (gimbal) för att till exempel minska skaket när du går och filmar.

Huvudskärmen är 6,8 tum stor med 2460x1080 pixlar medan den lilla är på 3,9 tum med okänt upplösning. Processorn är en Snapdragon 765G med 8 GB minne. LG Wing släpps i Sydkorea i oktober och senare även i Europa och USA. LG släpper för närvarande inte sina mobiler i Sverige, så om den letar sig hit är högst tveksamt.