Uppdatering 2021-03-25

Apple TV blir först med Paramount Plus i Sverige

Den 25 mars är det premiär för Paramount Plus i Sverige. Nu är det klart att den nya streamingtjänsten först kommer till Apple TV-kanalerna, via Apple TV-appen.

Appen är tillgänglig på Iphone, Ipad, Apple TV, Iphone Touch, Mac, utvalda Samsung, LG och Sony- smart TV:s samt Playstation och Xbox-konsoler.

Paramount Plus kommer också finnas tillgängligt via lokala partners. I Sverige är dessa Tele 2, Telenor och Allente.

Tjänsen kommer därefter att släppas direkt till konsumenter via en Paramount Plus-app senare i april.

Uppdatering 2021-02-25:

Pris och lanseringsdatum i Sverige

Paramount Plus, den nya streamingtjänst från Viacom CBS som presenterades i höstas och är en internationell nylansering av amerikanska tjänsten CBS All Access, har nu fått svenskt pris och premiärdatum.

Lanseringen i Norden sker 25 mars och i Sverige blir priset 69 kronor i månaden, med andra ord billigare än Disney Plus men dyrare än Apple TV Plus.

Innehållet är över 6 000 filmer och serieavsnitt med material från företagets olika dotterbolag som CBS, Showtime och Paramount Studios. Paramount Plus har också nya egenproducerade serier på gång, bland annat The First Lady som produceras av Viola Davis som även har huvudrollen som Michelle Obama, med Michelle Pfeiffer som Betty Ford och Gillian Anderson som Eleanor Roosevelt.


Tidigare (2020-09-15):

Idag lanserades Disney Plus med buller och bång, men om du inte kan se dig mätt på filmer och tv-serier kan vi meddela att CBS All Access kommer lanseras i Sverige och övriga nordiska länder någon gång under första halvåret 2021.

Enligt ett pressmeddelande från Viacom CBS kommer videotjänsten att byta namn till Paramount Plus i samband med den internationella lanseringen.

Förutom filmer från Paramount erbjuds tv-serier från kanaler som CBS, BET och MTV. Det stora dragplåstret blir en lång rad Star Trek-serier, men det blir även tal om ett antal originalproduktioner.

Redan nu används namnet Paramount Plus för ett Play-bibliotek som bland annat erbjuds i Comhem Play Plus.

- Vi ser fram emot att återlansera Paramount Plus i Norden genom att addera nytt och exklusivt innehåll till vårt nuvarande erbjudande, något som är attraktivt både för konsumenter och våra partners. I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar, säger Jesper Dahl, vd på Viacom CBS Nordics i en kommentar.

Hur mycket som nya Paramount Plus kommer kosta återstår att se, men den billigaste varianten av CBS All Access kostar i dagsläget 5,99 dollar per månad.