Sony inledde sitt senaste Playstation 5-event med att visa upp Final Fantasy XVI. Något som chockade många fans som trodde att de inte skulle få se nästa del i serien förrän hela remaken av Final Fantasy VII hade släppts.

Den första trailern visar upp både delar av spelets berättelse såväl som spelbarheten.

Som producent för titeln syns Naoki Yoshida, som tidigare mest är känd för att ha tagit onlinerollspelet Final Fantasy XIV från ett av Square-Enix största misslyckanden till en av deras största succér med 20 miljoner registrerade spelare.

För regin står Hiroshi Takai som tidigare aldrig regisserat ett Final Fantasy-spel men som jobbat med serien sedan Final Fantasy V. Han har också haft centrala roller i utvecklingen av Final Fantasy XI och Final Fantasy XIV samt regisserat The Last Remnant.

För stridssystemet står Ryota Suzuki som tidigare designade stridssystemen för Capcoms Dragons Dogma och Devil May Cry 5.

Det är just nu oklart när Final Fantasy XVI kommer att släppas. Fansen skämtar redan om att det förmodligen är 2030. Spelet kommer i vilket fall dyka upp till både Playstation 5 och PC.

Läs också: Playstation 5 - här är 10 heta spel att längta efter