Vid laboratorietester har man kunat se att uvc-ljus tar kål på 99 procent av bakterier och virus efter att de har blivit exponerade med uvc-ljus under 20-30 sekunder.

Kom ihåg att ultraviolett strålning kan orsaka brännskador på hud och ögon. Detta är ingen leksak för dina barn och titta inte direkt på ljuset.

Bakteriedödaren

Dezilite

Smidiga Dezilite avger ljus i det ultravioletta spektrumet och har som alla andra en bactericid effekt, det dödar effektivt bakterier och andra mikroorganismer samt förstör virusets dna. Dezilite smiter enkelt ned i fickan eller väskan, laddas via usb och stänger av sig automatiskt om du vänder på lampan för att den inte ska belysa ditt ansikte eller ögon. Perfekt för att sterilisera nappar, tangentbord och allt annat du helst inte skulle vilja ta i utan ett par rejäla diskhandskar. Rår på dysenteri, ecoli, stafylokocker och annat hemskt. 

Kostar 599 kronor


För mobilen

Mini Sterilizer

Efter sex månader av skönt hemarbete måste du nu dela dator med Lelle, som av doften att döma inte har tvättat sig sedan Moses delade Röda havet. Som tur är har du införskaffat Mini Sterilisator som går att ansluta till din smartphone eller surfplatta. Enkel att använda, koppla den till din mobil via usb-c gränssnitt och börja desinficera. Perfekt för fickan och kan rengöra det mesta.

Kostar 168 kronor hos Mytrendyphone


Från framtiden

LED-NSMU60-Black

Lampan LED-NSMU60-Black ser ut att komma från en science fiction-rulle från 1950-talet. Men det gör inget då vi gillar den typen av filmer. Liksom de övriga dödar den här 99 procent av alla bakterier och rår dessutom på kvalster och mögel.

Kostar 169 kronor hos inf.se


Rengör kläder

UVC 275nm

UVC 275nm laddas via usb och steriliserar som om det vore den sista dagen på jorden. Perfekt att ha med på resan. Belys toasitsen, dina underkläder, tandborsten som du delar med din partner på grund av att du är hemskt glömsk eller varför inte dina husdjurstillbehör?

Kostar 169 kronor hos Banggood


Hängbar

Bärbar UV

Hos Cdon hittar vi en bärbar lampa som effektivt kan rengöra ditt skrivbord efter att dina arbetskamrater kladdat på det med sina otvättade händer. I ena änden finns en ögla som gör att du kan hänga upp lampan. Du slipper således söka läkarhjälp för ”lamparmbåge”. Steriliseringslampan har inbyggd usb-kabel för laddning.

Kostar 369 kronor hos Cdon

Snabb och enkelt i smidigt format

Prosterilizer

Prosterilizer är en kompakt historia som som steriliserar exempelvis smartphones, hörlurar, nycklar samt exempelvis munskydd. Lyft på locket och lägg ned dina grejer och se bakterierna dö. Prosterilizer har också en doftfunktion. Droppa ned lite parfym eller eterisk olja (ingår ej) och på 10 minuter parfymeras dina grejer. Prosterilizer har testats på bakterier som Escherichia Coli och gula stafylokocker som då eliminerats upp till 99 procent. Levereras med usb-kabel.

Kostar 499 kronor hos Teknikmagasinet

Laddar och steriliserar

Trådlös sterilisering & laddning

Den här manicken laddar din telefon trådlöst medan den tar kål på alla icke önskvärda bakterier som lever loppan på den. Perfekt för att rengöra telefoner, smarta klockor och trådlösa hörlurar. Du kan rengöra smartphones upp till Iphone 8 Pro-storlek – vi låter dig räkna ut hur stort det är.

Kostar 499 kronor hos Hobbyhallen.se