Hösten är här och det är dags att dra sig in och kanske pyssla ihop något trevligt. DIY, förkortningen av do it yourself, eller "gör det själv" på svenska, fortsätter att vara en populär trend, där folk bygger ihop sina egna saker: alltifrån kläder och prydnader till mat och dryck. Vi listar prylarna som tar ditt hobbyprojekt till nya nivåer.

Broderingsmaskin

Broderingsmaskin

Symaskiner i all ära, men visste du att det finns maskiner som fixar broderiet också? Den här modellen från Brother är en händig liten apparat där du kan knappa in mönstret du vill ha på den integrerade lcd-skärmen och sedan se det hela sys fast på valfritt tygstycke. Coolt!

Brother SE600 Sewing and Embroidery Machine
Pris
: 629 dollar (cirka 5 500 kronor) hos Amazon.com.


3dskrivare

Skriv ut i 3d

Den ultimata do it yourself-prylen för teknikintresserade måste väl ändå vara 3d-skrivaren? Här kan vi mata in valfritt mönster och få det utskrivet. Den här skrivaren kommer färdigmonterad och inkluderar mjukvaran Cura som är ett av de mest populära programmen för 3d-utskrift.

Prima Creator P120 v4
Pris:
3 195 kronor hos Kjell och Company.


3d penna

... eller rita i 3d

Om en 3d-skrivare känns lite klumpig och svår att komma igång med finns det enklare sätt att skapa 3d-modeller. Låt kreativiteten flöda med en så kallad 3d-penna, där du kan rita i luften och skapa vilka strukturer du vill!

Spralla 3d-penna
Pris:
399 kronor hos Coolstuff.


Lasergravyr

Gravera med laser

Visste du att det finns maskiner där du kan mata in en bild, som sedan graveras på trä, plast, gummi, eller annat material? Den här maskinen låter dig göra just det med hjälp av laser. Observera att den här maskinen inte kan gravera genomskinliga eller reflekterande material som glas eller metall.

CNC 3018 Pro mini
Pris
: 4 999 kronor hos Cdon.


DIY ölkit

Starta ett mikro-mikro-bryggeri

Att brygga sin egen öl behöver inte nödvändigtvis vara något som är reserverat för överpretentiösa hipsters. Det här kittet erbjuder jäskärl, maltkoncentrat, jäst, humleextrakt och smakarom. Allt du behöver för att brygga din egen öl med andra ord! Välj mellan lager eller ipa – ölen är klar på en vecka!

Brewbarrel
Pris
: 365 kronor hos Coolstuff.


Cameo 4

Skär ut mönster

Silhouette Cameo 4 är en så kallad skärplotter som skär ut mönster i olika material. Med den här kan du till exempel snitsa ut tryck till t-shirts, klistermärken, tygbitar, och mycket mer. Möjligheterna är oändliga!

Silhouette Cameo 4
Pris
: 3 036 kronor hos Folier.


Mbot ranger

Bygg din egen robot

Vill du kombinera ditt intresse för teknik med pysslandet? Bygg din egen robot! Med det här kittet kan du skruva ihop tre olika typer av fordon som alla senare kan programmeras med hjälp av en surfplatta eller dator.

Mbot Ranger
Pris
: 1 999 kronor hos M.nu


Pixoo

Pixelkonst

Alla konstnärer behöver inte vara hejare med pensel och staffli – nu kan du skapa egna tavlor med pixlar! Låt kreativiteten flöda i den tillhörande appen och poff kommer din skapelse dyka upp i den digitala tavlan.

Pixoo DIY Pixel Art Frame
Pris:
499 kronor hos Coolstuff.