Testad produkt: Happy Plugs Air 1 ANC
Pris: Från 419 kronor hos Prisjakt

Svenska Happy Plugs grundades i Stockolm 2011 och har sedan dess spottat ur sig ett gäng in ear-hörlurar. Nu är tillverkarens första modell med aktiv brusreducering här och vi måste tillstå att vi gillar både vad vi ser och hör.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Air 1 ANC bjuder på en riktigt trevlig lyssnarupplevelse, och de är snygga, komfortabla och användarvänliga. De presterar även klart godkänt inom området brusreducering även om det är en bit kvar till klassledarna. Men Happy Plugs får fortfarande anses vara något av en utmanare och relativt okända. Detta i kombination med totalt avsaknad av IP-klassificering, tillhörande app, mer avancerade funktioner och inställningsmöjligheter gör att 1 500 kronor känns väl saftigt.

Positivt

  • Presterar bra ljudmässigt
  • Användarvänliga, snyggt designade
  • Klart godkänd brusreducering

Negativt

  • Pris
  • Saknar tillhörande app/inställningsmöjligheter
  • Inte IP-klassade

Design och konstruktion

Air 1 ANC är ett par helt trådlösa in ear-hörlurar, eller "true wireless", och precis som övriga modeller från Happy Plugs är de försedda med snett framåtriktade så kallade stjälkar (uppenbart inspirerade av Apples Airpods) med inbyggda mikrofoner placerade längst ut på skaftet.

Happy Plugs Air 1 ANC

Hörlurarna levereras i en snygg förpackning av akrylplast som bryter av mot de gängse kartonger i papp de flesta av konkurrenterna använder. Modellen finns i fem olika färger: svart, blå, grön, vit samt beige/guld. Öronpropparna tas enkelt av och för en bättre passform kan de ersättas med några av de medföljande alternativen.

Funktioner och användarupplevelse

Någon dedikerad app finns inte utan sammankopplingen med uppspelningsenheten görs traditionellt genom att välja hörlurarna i telefonens bluetooth-meny efter det att hörlurarna aktiverats, vilket sker automatiskt när locket till laddningsdosan öppnas.

Happy Plugs Air 1 ANC

Samtals- och uppspelningsfunktionerna styrs via touchkontroller placerade på hörlurarnas utsida, och formatet är vanligt förekommande liksom logiskt: På den högra används ett tryck för play/pause, två för nästa låt och så vidare. Motsvarande på den vänstra för att justera volymen.

Genom ett längre tryck, cirka två sekunder, på höger kontroll skiftar du stegvis mellan aktiv brusreducering, genomlyssningsläge samt standardkonfiguration. Samma kommando på vänster hörlur aktiverar telefonens röststyrningsfunktion (Siri alternativt Google Assistent).

Prestanda och ljudkvalitet

Med ANC aktiverad är speltiden drygt 5 timmar per laddning vilket kan förlängas till totalt runt 30 timmar i kombination med laddningsetuiet, med brusreduceringen avstängd blir speltiden något längre (7 timmar/38 timmar). Ingen kioskvältare direkt men godkänt. Information om återstående laddningskapacitet får du för övrigt via fyra små led-ljus på dosans undersida.

Happy Plugs Air 1 ANC

Hörlurarna sitter riktigt bra i öronen, vilket är en förutsättning för ett bra ljud. Och Air 1 övertygar med klara och detaljerade toner över hela registret, och i det lägre frekvensområdet med en livfull och pulshöjande basåtergivning.

Sett till alternativen i samma prisklass är brusreduceringen överraskade bra och filtreringen stänger effektivt ute oljud och lågfrekvent brus. Vi gillar även transparency-läget som istället släpper in och uppmärksammar omgivningens olika ljud.   

Läs även: Test av trådlösa hörlurar med brusreducering

Specifikationer

Modell: Air 1 ANC
Testad: September 2020
Tillverkare: Happy Plugs
Färg: Fem varianter
IP-certifiering: Nej
Anslutning: Bluetooth 5.0
Ljudcodec: AAC, SBC
Batteritid (ANC aktiverad): Upp till 5,5 timmar + 25 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad app: Nej
Röststyrning: Ja, telefonens inbyggda
Aktiv röststyrning: Nej
Medföljande tillbehör: Laddningsfodral (usb-c, kan laddas trådlöst)       
Vikt (två hörlurar): 9 gram
Vikt laddningsdosa: 48 gram
Rek. pris vid test: 1 499 kronor
Pris: Från 419 kronor hos Prisjakt

Betyg: 3 av 5