Danska Bang & Olufsen är världskända för sina lyxiga högtalare, och nu lanserar företaget en kompletterande produkt: Beoremote Halo.

Det handlar om en fjärrkontroll som kan spela upp strömmad musik, internetradio och podcaster med enkla knappar och pekkontroller. Den är formad som en ring i anodiserad aluminium, lutad 45 grader och fylld på ena halvan med en pekskärm och elektronik.

Fjärrkontrollen kan monteras på en vägg eller placeras fristående på ett bord eller i en hylla. Den har fyra snabbknappar för att med ett enda klick börja spela olika förinställda radiokanaler via Tunein. Om du lyssnar på Spotify eller Deezer kan fjärrkontrollen enkelt flytta ljudet från högtalare till mobilen när du ska gå hemifrån.

Beoremote Halo har både wifi och bluetooth så att den kan skicka ljud till trådlösa högtalare, till exempel ute i trädgården. Den kan parkopplas med alla Beolab-högtalare, plus Beosound Shape och många av företagets andra högtalare.

Det vore inte en Bang & Olufsen om priset inte var väl tilltaget, och Beoremote Halo skäms inte för sig: 7 750 kronor kostar den, och börjar säljer i dag.