Ring, som ägs av Amazon, har nu visat upp sin nya säkerhetskamera, Always Home Cam. Kameran är i form av en mindre drönare som är tänkt att flyga runt i ditt hem så du kan kolla alla rum även när du inte är hemma, rapporterar The Verge.

Drönaren kan exempelvis kopplas till Rings larm så att om någon bryter sig in i ditt hem kan drönaren aktiveras, leta rätt på och filma inbrottstjuven. Den kan också användas för saker som att kolla om spisen glömdes på eller om ett fönster lämnades öppet.

Användaren programmerar in en flygrutt för de olika rummen i hemmet varpå drönaren kan följa denna. Den har också teknologi för att undvika att flyga in i saker och dess propellrar är dolda för att undvika att någon eller något skadas av dem. När flygturen är över återvänder drönaren sedan till sin station för att ladda batteriet.

Kameran ombord spelar bara in när drönaren flyger och inte när den är i sin station. Drönaren är också så pass högljudd att det ska vara uppenbart när den är aktiverad. 

Always Home Cam kommer att släppas nästa år och kostar 249,99 dollar, motsvarande cirka 2 270 kronor exklusiva lokala tillägg så som svensk moms.

Läs också: Ny säkerhetsnyckel från Yubico använder både usb-c och nfc