Tiktok får fortsätta vara kvar i USA:s appbutiker under ytterligare en tid. Detta efter att en av landets federal domare i söndags gav videodelningsappen tillfällig respit bara några timmar innan dess att bannlysningen skulle inträffa, rapporterar CNN.

För stunden är det inte offentligt vad domarens motivering var för respiten. CNN uppmärksammar dock att domaren, Carl Nicholson, tidigare sagt att Trump-administrationens beslut kan strida mot Tiktoks juridiska rättigheter.

Vita huset har hävdat att Tiktok, som ägs av det kinesiska företaget Bytedance, innebär ett hot mot den nationella säkerheten i och med att amerikanska användares data kan hamna hos kinesiska myndigheter. Tiktok själva säger att detta inte stämmer utan att all data från USA stannar i USA förutom en säkerhetskopia som finns i Singapore.

Det har tidigare varit tal om att lösa situationen genom att Tiktoks amerikanska del ska hanteras av Bytedance ihop med Oracle och Walmart så att appen dels ägs av amerikanska företag och investerare. Än så länge har dock ingen affärsuppgörelse inträffat.

Läs också: Blockeringen av Wechat blockerad