Gopro har precis släppt sin senaste actionkamera Hero 9 Black. Även om det finns flera konkurrenter är det lätt att se varför just Gopro är ett så populärt val för actionkameraanvändare. De är väletablerade, och många användare har redan flera tillbehör som fungerar till deras kameror och är bekanta med gränssnittet.

I den här artikeln spaltar vi upp skillnaden mellan de olika kamerorna i Gopros Hero Black serie, det vill säga de senaste flaggskeppen vi har testat från tillverkaren.

Hero 9

Hero 9 Black

Gopros senaste och absolut mest maxade actionkamera någonsin! Här får vi en ny främre skärm i färg som låter oss se oss själva när vi filmar, en större sensor, större batterier och flera nya trevliga funktioner. Självklart har även bildstabiliseringen fått sig en rejäl uppgradering, så att den nu håller horisonten stadig. Tyvärr erbjuder Hero 9 en relativt laggig upplevelse med en seg bakre skärm.

Hero 9 är inte bara den mest exklusiva kameran från Gopro när det kommer till funktioner, utan även till priset. I skrivande stund, precis efter lansering, har Gopro en riktigt fördelaktig kampanj som gör Hero 9 värd att köpa för dig som ska köpa din första actionkamera, alternativt har en Hero 7 eller tidigare modell av Gopro. Eftersom Hero 9 har en helt ny design och därmed nya mått måste du tyvärr köpa flera nya tillbehör, inklusive batterier.

Läs vårt test av Hero 9 Black här!

Pris: 5 490 kronor (rek), just nu kampanj på 4 399 kronor hos Gopro (inklusive ett års gratis Gopro-prenumeration som ej får avbrytas innan utgångsdatum).

Hero 8

Hero 8 Black

Gopros actionkamera från 2019. Här fick vi för första gången stifta bekantskap med så kallade Mods, moduler som fästs på kameran och som ger extra funktioner, såsom blixt, extra skärm eller mikrofon. Vi fick även en ny design med monteringspinnar integrerade nertill direkt i kamerahuset, så att vi slipper använda skal för att använda stativ.

Hero 8 var en av våra favoritkameror från Gopro, stabilare än någonsin inte bara när det kom till bildstabilisering utan även den minst buggiga kameran vi har testat från Gopro. Hero 8 är och förblir ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga 5 490 kronor på en actionkamera och inte känner att någon av nyheterna i Hero 9 är tillräckligt lockande. Vi tror de flesta kommer nöja sig med en Hero 8, då den kan filma i tillräckligt höga upplösningar för att hålla ett bra tag till.

Läs vårt test av Hero 8 Black här!

Pris: 4 190 kronor hos Netonnet.

Hero 7 Black

Hero 7 Back

Hero 7 kom ut 2018 och var den första kameran där vi fick testa Gopros elektroniska bildstabilisering Hypersmooth. För första gången fick vi till ett så pass mjukt och stabilt material att det kändes som om det filmats med en gimbal. Hero 7:s prislapp må ha sjunkit till riktigt sympatiska nivåer nu, men den har två år på nacken och mycket har förbättrats betydligt i kamerorna som kommit efteråt.

Allt som allt skulle vi säga att det är värt att köpa en nyare Gopro om du ändå tänker lägga ner så pass mycket pengar på en actionkamera. Vi har fått flera nya, användbara funktioner i de senare modellerna och dessutom introducerats till en ny, yttre form, vilket innebär att tillbehör för Hero 7 specifikt snart kommer sluta tillverkas.

Läs vårt test av Hero 7 Black här!

Pris: Från 2 990 kronor hos Prisjakt.

GoPro Hero 9 Black

Bästa pris just nu: 5490 kr