Instagram ska bli mer som Messenger. Det betyder att Instagrams direktmeddelanden får en stor uppdatering som utvecklar chatt-funktionen till en ny nivå. Instagram ska nämligen anamma de, enligt Facebook, bästa funktionerna från den redan existerande Facebook Messenger-appen som funnits ett bra tag och används av mer än en miljard människor.

Instagram får sin egen Messenger applikation!

Totalt tillkommer mer än tio nya funktioner till "Instagrams Messenger". En av dessa är så kallade Selfie-klistermärken som blandar boomerangs, emojier och selfies som ett nytt sätt att reagera på meddelanden. Det finns även ett läge som låter dig titta på videor tillsammans med dina vänner på IGTV under videosamtal, och ett annat exempel där du kan ställa in att ett meddelande ska försvinna efter att det har visats.

Vissa funktioner känner vi igen från den existerande Messenger appen, till exempel möjligheten att svara på ett specifikt meddelande, vidarebefordra meddelanden samt anpassningsbara chattfärger och teman.

Instagram får sin egen Messenger applikation!

Andra funktioner som tillkommer:

  • Kommunicera över apparna (Messenger och Instagram) med familj och vänner.
  • Anpassade emoji-reaktioner.
  • Animerade meddelandeeffekter.
  • Meddelandekontroller: Bestäm vem som kan skicka meddelanden direkt till dig och vem som inte kan skicka meddelanden till dig alls.
  • Förbättrad rapportering och blockering av uppdateringar.

Funktionerna börjar nu rullas ut successivt och släpps först i ett mindre antal länder på test.