Nu har Google till sist lanserat sin nya Chromecast. Sett till produktens historik är det en ganska nyskapande enhet, som via det nya Google TV-gränssnittet samlar innehåll från dina olika streamingtjänster på en och samma startskärm. Upplägget påminner rent generellt ganska mycket om det Android TV-gränssnitt som finns inbyggt i många moderna tv-apparater.

Själva pucken stödjer videouppspelning i 4K HDR med upp till 60 bildrutor per sekund. Den stora hårdvarumässiga nyheten handlar istället om den medföljande fjärrkontrollen, som har inbyggd mikrofon och en snabbknapp för att nå Google Assistent. Genvägsknappar till Youtube och Netflix finns också. 

Chromecast 2020

Med tanke på gränssnittet känns den nya Chromecast-enheten som ett sätt för Google att ta sitt tv-ekosystem till fler användare. Alla har trots allt inte en fullfjädrad smart-tv eller tv-box som redan erbjuder liknande tjänster.

Lite smolk i glädjebägaren för oss svenskar är att nya Chromecast inte släpps här riktigt ännu. Google har endast sagt att den kommer till fler länder utöver USA innan årets slut. Det amerikanska priset ligger på 50 dollar.