Läs även: Bästa serierna på Disney Plus Sverige

Har du skaffat ett abonnemang på Disney Plus, men vet inte var du ska börja titta? Många är sedan innan redan bekanta med Pixar, Marvel, Star Wars och Disneys utbud, men här listar vi några av våra favoriter som finns att se på Disney Plus.

Letar du efter en lista på hela kompletta utbudet på Disney Plus? Här har vi samlat hela biblioteket!

Nog för att samtliga Star Wars- och Avengers-filmer är mer än värda en maratontittning, men här listar vi några andra filmer du måste spana in på Disney Plus!


Walter Mitty

The Secret Life Of Walter Mitty

När Walter blir uppsagd från tidningen Life i samband med nerskärningar i tidningsbranschen bestämmer han sig för att en gång för alla leva ut sina dagdrömmar. I en världsomspännande resa på jakt efter den mystiska Sean O’Connel, som anförtrott Walter med ett fotografi som ska inkapsla meningen med livet men som nu är spårlöst försvunnet. En stämningfull, fin film av och med Ben Stiller, med soundtrack signerat ingen mindre än José González.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,3

Se The Secret Life of Walter Mitty på Disney Plus här!


Spy

Spy

Fantastiskt roliga actionkomedin Spy med ingen mindre än Melissa Macarty i huvudrollen som Susan Cooper, den något klumpiga hjälpredan på CIA som för första gången måste ut på fältet. I stridens hetta dras hon in i de mest märkliga av konflikter som undercover-agent, där hon uppvisar oanade talanger.

Genre: Action, komedi
Betyg IMDB: 7,0

Se Spy på Disney Plus här!


Moulin Rouge

Moulin Rouge!

Christian flyttar till Paris för att uppleva att vara en äkta bohem, driven av kärlek och musik. Enda problemet är att han aldrig varit kär. Det hela ställs på ända när han tillsammans med sina musikervänner försöker sälja in sin musikalidé till Satine, den främsta kurtisanen på Moulin Rouge, och de båda faller pladask. Hur ska de lyckas hålla sin kärlek hemlig för den svartsjuka hertigen? En riktigt bra musikal, med massor av spännande tolkningar och medleyn av låtar vi älskar, färgsprakande danser och såklart en riktigt bra kärlekshistoria i grunden

Se Moulin Rouge! på Disney Plus här!


Soul

Själen

Senaste animerade Pixar-filmen! Här får vi följa musikläraren Joe som spelar piano på sin fritid. När han en dag får chans att spela för en riktig megastjärna råkar han ut för en olycka. I sin kamp för att komma tillbaka till livet träffar han en annan själ som vill allt annat än ned på jorden. En riktigt berörande film om meningen med livet, passion och såklart musik.

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 8,1

Se Själen på Disney Plus här


Free Solo

Free Solo

En riktig nagelbitare till dokumentär! Alex har bestämt sig för att klättra upp för en av världens mest ökända bergsväggar: El Capitan i nationalparken Yosemite. Här får vi följa med under alla förberedelser, höra från hans nära och kära och såklart slutligen se hur Alex beger sig upp för väggen.

Genre: Dokumentär
Betyg IMDB: 8,2

Se Free Solo på Disney Plus här!


Lejonkungen

Lejonkungen

Den nya, fantastiskt realistiskt animerade versionen av Disney-klassikern från 90-talet. Här får vi återuppleva savannen som aldrig förr tillsammans med Simba, Nala, Timon, Pumba, och resten av gänget . Bakom produktionen står Jon Favreau, som även gjorde nyversionen av Djungelboken några år tidigare. Soundtracket står ingen mindre än Beyoncé för. Behöver vi säga mer?

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 6,9

Se Lejonkungen på Disney Plus här!


Röjarralf

Röjar-Ralf

Röjar-Ralf är ärkefienden i ett tv-spel, men hans enda önskan är att en dag få bli hjälte. I och med lanseringen av ett nytt spel ser han sin chans! Tillsammans med Vanilja von Sockertopp ger han sig i väg med siktet på en medalj, men det hela går åt skogen och Röjar-Ralf råkar istället sätta hela arkaden i fara. Uppföljaren, Röjar-Ralf kraschar Internet, finns att streama på Disney Plus här!

Genre: Animerat
Betyg IMDB: 7,7

Se Röjar-Ralf på Disney Plus här


Beyoncé

Black is King

Beyoncés film Black is King är ett visuellt komplement till hennes senaste album The Gift, som släpptes i samband med premiären av Lejonkungen (2019), där hon stod för soundtracket. Här tas vi med på en färgsprakande, vacker resa genom den afrikanska kontinenten, tonsatt till Beyoncés musik. Alltihop med ett väldigt viktigt budskap, inte minst idag med de rådande Black Lifes Matter-protesterna i världen.

Genre: Musik

Se Black is King på Disney Plus här


Coco

Coco

Coco är en av Pixars senaste filmer, den här gången får vi resa till Mexiko där det börjar bli dags att fira de dödas dag. Miguel, son till den framlidna, legendariska gitarrspelaren Ernesto de la Cruz, lyckas till sin stora förvåning ta sig till dödsriket. I denna färgsprakande värld ger sig Miguel ut tillsammans med kompanjon Hector på jakt efter sin pappa.

Genre: Animerat, äventyr
Betyg IMDB: 8,4

Se Coco på Disney Plus här


Avengers

Thor: Ragnarök

Av alla filmer i det numera relativt omfattande Marvel-universumet är Thor: Ragnarök en av de vi tycker är mest underhållande, även för de som inte är insatta i de tidigare filmerna. Thor och Lokis syster Hella återuppstår för att kickstarta Ragnarök, domedagen för Asgard. Tillsammans med Valkyrior och Hulken måste de för första gången samarbeta för att rädda sitt folk.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,9

Se Thor: Ragnarök på Disney Plus här


Hamilton

Hamilton

Succémusikalen Hamilton finns nu att streama på Disney Plus för oss som inte hade vägarna förbi New York när den sattes upp på Broadway. Här ser vi Lin-Manuel Miranda iklä sig karaktären som en av USA:s grundare, Alexander Hamilton. En musikal utöver det vanliga som lyckas inkludera en salig blandning musikgenrer, som alla känns nya på musikalscenen.

Genre: Musikal
Betyg IMDB: 8,7

Se Hamilton på Disney Plus här!


The Lovebug

Gasen i botten, Herbie
Originalfilmen från 60-talet med den minst sagt personliga Volkswagen Bubblan Herbie. Tillsammans med den avdankade före detta racingföraren Jim Douglas når de oväntade framgångar. Men vid sidan av banan lurar svartsjuka konkurrenter som inte vill annat än sabotera för dem...

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 6,5

Se Gasen i botten, Herbie på Disney Plus här!


Big Hero 6
Big Hero 6.

Big Hero 6

Hiro Hamada är en 14-årig kille som bor i San Fransokyo (San Francisco och Tokyo) och har ett stort intresse - robotar. Han bygger en robot som kan anta många olika former. Men en ondskefull person tar ut chippet som håller roboton snäll och det blir början på ett långt äventyr.

Genre: Äventyr/Animerat
Betyg IMDB: 7,8

Se Big Hero 6 på Disney Plus här!


Edward Scissorhands

Edward Scissorhands

En riktig klassiker från 1990 av Tim Burton med en ung Johnny Depp i huvudrollen. Här spelar han en man som blivit framtagen på artificiell väg, men något gick fel och han har nu, som titeln antyder, långa sax-blad som händer. Han lever ett ensamt liv, men träffar en kvinna som visar honom mer i livet. Det här är en måste-se-film om du vill kalla dig cineast.

Genre: Drama/komedi
Betyg IMDB: 7,9

Se Edward Scissorhands på Disney Plus här!


Pirates Of The Caribbean

Pirates Of The Caribbean (1-5)

Till alla piratfantasters glädje finns alla Pirates Of The Caribbean-filmerna att se på Disney Plus. Följ Johnny Depp som den smått galne piraten Jack Sparrow på sina äventyr bland spöken, skattkistor och rom. Massor av rom. Allt som är roligt med pirater finns i dessa filmer. Dessutom dyker en viss Stellan Skarsgård upp också...

Genre: Drama/komedi
Betyg IMDB: 8,0 (Svarta Pärlans förbannelse)

Se Pirates Of The Caribbean på Disney Plus här:


The Sound of Music

The Sound of Music

Klassiskernas klassiker från 1965. Det här filmen som ALLA känner till. Har du inte redan sett den är hög tid nu. I denna musikal får vi följa en österikisk kvinna som blir barnflicka åt en änkling med massor av barn. Hennes lösning på de flesta problem är att sjunga och dansa runt i storslagna alplandskap. Men filmen utspelar sig under upptakten till andra världskriget och den bli mörkare och mörkare ju längre tiden går...

Genre: Drama/komedi
Betyg IMDB: 8

Se The Sound of Music på Disney Plus här!