Sedan Disney lanserade sin streamingtjänst i Sverige har de fyllt på katalogen med flera riktigt intressanta serier. Utöver exklusiva och kritikerrosade Marvel-titlar har de även utökat utbudet med flera välkända serier under kategorin Star.

Här listar vi några av serierna i alla möjliga olika kategorier vi tycker du ska streama på Disney Plus under hösten!

Läs även: Utbudet på Disney Plus Sverige – hela listan

Y: The Last Man

Y: The Last Man

I en postapokalyptisk värld utspelas i dramat Y: The Last Man, som baseras på DC Comics serier av Brian K Vaughan och Pia Guerra. En katastrof utplånar alla däggdjur som har en Y-kromosom. De enda som överlever katastrofen är en cis-man och en apa, som han har som husdjur. Serien skildrar deras kamp för att bygga upp något nytt, helst något ännu bättre än det som var. Första säsongen av Y: The Last Man startar den 22:a september.

Genre: Science fiction
Betyg IMDB: 6,6
Se Y: The Last Man på Disney Plus här


American Horror Stories

American Horror Stories

American Horror Stories är en spin-off på Ryan Murphy och Brad Falchuks prisbelönade antologiserie American Horror Story. Nu streama säsong ett med ett nytt avsnitt varje vecka med en ny skräckhistoria. American Horror Story lanserades 2011 och har öppnat nya dimensioner i skräckgenren med bland annat häxor, en resande freakshow, ett hemsökt hotell och om det inte räcker – själva apokalypsen.

Genre: Skräck, drama
Betyg IMDB: 6,1
Se American Horror Stories på Disney Plus här


Walking Dead

The Walking Dead

Vem hade kunnat tro att The Walking Dead skulle bli så långlivad? Den 10:e säsongen handlar om den överlevande gruppens förberedelse och krig mot ”the Whisperers”. Blod, drama, action, intriger och zombies utlovas. Disney Plus har för övrigt alla tidigare säsonger, för dig som inte har sett dem.

Genre: Skräck, drama
Betyg IMDB: 8,2
Se The Walking Dead på Disney Plus här


Loki

Loki

Asgårds busigaste gud är tillbaka, i ny tappning. När Avengers slarvade bort Tesserakten i Endgame tog Thors adoptivbror Loki tillfället i akt och smet genom en portal. Plötsligt hamnar han i klorna på Time Variance Authority, en avdelning som sysslar med att rätta till alternativa tidslinjer. I den här fantastiskt kreativa serien får vi se en helt ny sida av Loki, där han hjälper TVA hitta en variant på rymmen.

I skrivande stund sänds fortfarande första säsongen av Loki på Disney Plus. Ett nytt avsnitt släpps varje onsdag.

Genre: Sci-fi, action
Betyg IMDB: 9,1

Se Loki på Disney Plus här


Homeland

Homeland

Nu finns alla åtta säsonger av denna mångfaldigt prisbelönta serie att streama på Disney Plus. Följ CIA-agenten Carrie Mathison när hon försöker lista ut om krigshjäten Nicholas Brody egentligen är ett hot mot rikets säkerhet, samtidigt som Carrie själv kämpar med sin egen psykiska hälsa.

Genre: Thriller, drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Homeland på Disney Plus här


Scandal

Scandal

Olivia Pope är kommunikationsansvarig för Vita huset. Dessvärre står det allt annat än rätt till mellan presidentparet, och Olivia själv har en passionerad kärleksaffär med självaste presidenten. Samtidigt som hon måste hantera alla skandaler måste hon själv göra allt för att hålla sig själv borta från löpsedlarna.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,7

Se Scandal på Disney Plus här

Läs även: Bästa filmerna på Disney Plus


Falcon and the winter soldier

The Falcon and the Winter Soldier

Sam "Falcon" Wilson och James "Bucky" Barnes är tillbaka! The Falcon and the Winter Soldier utspelar sig ett halvår efter att Steve Rogers lämnade över sin Captain America-sköld till Sam i slutet av Endgame.

En ny rörelse vid namn Flag Smashers skyr inga medel att nå sitt mål att ena världen, som den var under "the blip", när halva jordens befolkning försvann under fem år. Bucky, som fortfarande bearbetar sin tid som den ökända Hydra-lönnmördaren Winter Soldier, inser något motvilligt att han måste samarbeta med Sam för att rädda världen.

Genre: Action, äventyr
Betyg IMDB: 7,9

Se The Falcon and the Winter Soldier på Disney Plus här!


White Collar


White Collar

FBI-agenten Peter Burke rekryterar den charmiga bedragaren Neal Caffrey för att utreda ekonomisk brottslighet i New York. Med Peters logik och Neals förmåga att sätta sig in i de kriminellas tänkande löser den här dunderduon brott som aldrig förr.

Genre: Drama, deckare
Betyg IMDB: 8,2

Se White Collar på Disney Plus här


Wandavision

Wandavision

Ett av våra favoritpar från Marvel-universumet, Wanda Maximoff och Vision är tillbaka! Här får vi i varje avsnitt följa med i deras egna serie Wandavision, där vi successivt förflyttas genom årtiondena i varje avsnitt. Men någonting står inte helt rätt till i den lilla staden Westview…

Missa inte: Kommande serier och filmer på Disney Plus

En stilistiskt modig serie med en stor dos humor, där vi som tittare aldrig kan känna oss riktigt trygga. Vi rekommenderar starkt att du har ett något så när hum om Marvel-universumet och åtminstone tittar på Avengers: Endgame, Age of Ultron och Captain Marvel innan du börjar se Wandavision för att kunna hänga med i svängarna.

Genre: Mysterium, action
Betyg IMDB: 8,1

Se hela första säsongen på Disney Plus här!


Mandalorian

The Mandalorian

Självklart kan vi inte ha en lista över bästa serierna på Disney Plus utan att inkludera deras största succé: The Mandalorian. I denna spinoff-serie på Star Wars får vi följa den så kallade Mando, som försörjer sig på att leta upp diverse förrymda brottslingar. Men allt vänds upp och ned den dag han får uppdraget att ta med sig en grön liten varelse, som går under namnet The Child (som senare blivit känd som Baby Yoda i folkmun), till vad som verkar vara anhängare till det numera fallna Imperiet.

Genre: Äventyr
Betyg IMDB: 8,7

Se båda säsongerna i sin helhet på Disney Plus här!


One Strange Rock

Vår underliga planet (One Strange Rock)

Ingen har väl så bra perspektiv på vårt liv här på jorden som astronauter, som faktiskt sett det uppifrån. Hör astronauter när de berättar om sina upplevelser och fantastiska, overkligt avancerade fenomen som sker runtomkring oss utan vår vetskap. Alltihop illustrerat med National Geographics fantastiska bilder. Programledare är ingen mindre än Will Smith.

Genre: Dokumentär
Betyg IMDB: 8,8

Se Vår underliga planet på Disney Plus här!


The Simpsons

The Simpsons

Nu kan du streama samtliga säsonger av kultförklarade serien The Simpsons på Disney Plus! Följ med Homer, Bart, Lisa, Marge, Maggie och Snowball i sin minst sagt udda tillvaro i Springfield.

Genre: Komedi, tecknat
Betyg IMDB: 8,7

Se The Simpsons på Disney Plus här!


Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars

Även om Mandalorian är den Disney Plus-exklusiva Star Wars-serie som fått mest uppmärksamhet, har Disney under sommaren även hunnit återuppväcka en annan populär spinoff i universumet. I animerade Clone Wars får vi följa Obi-Wan, Anakin och Ahsoka Tano på äventyr i galaxen. Serien utspelar sig mellan episod II och III. Första avsnitten av senaste säsongen finns tillgängliga för svenska tittare.

Genre: Äventyr, animerat
Betyg IMDB: 8,2

Se Clone Wars på Disney Plus här


Agent Carter

Agent Carter

En av Marvel-serierna som kanske har den mest dedikerade fan-skaran av dem alla. I 40-talets New York får vi följa Agent Peggy Carter, som vi känner igen från Captain America-filmerna, som kämpar med sorgen av att förlorat sitt livs kärlek. Hon får i uppdrag av Howard Stark, det vill säga Tony Starks (även känd som Iron Man) pappa, att rentvå sitt namn efter att ha blivit anklagad för förräderi. Tillsammans med Edwin Jarvis ger hon sig ut på detta högst hemliga uppdrag.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,9

Se Agent Carter på Disney Plus här


Phineas och Ferb

Phineas och Ferb

Vännerna Phineas och Ferb tillbringar sina dagar på sin bakgård med att knåpa ihop diverse intressanta uppfinningar. Till sin hjälp har de sin hemliga agent till husdjur, näbbdjuret Perry, som hjälper dem i kampen mot onda Dr. Doofenshmirtz. En tecknad serie som går hem i alla åldrar!

Genre: Tecknat, komedi
Betyg IMDB: 7,9

Se Phineas och Ferb på Disney Plus här