Mer Disney Plus:


Sedan Disney lanserade sin streamingtjänst i Sverige har de fyllt på katalogen med flera riktigt intressanta serier. Utöver exklusiva och kritikerrosade Marvel-titlar har de även utökat utbudet med flera välkända serier under kategorin Star.

Här listar vi våra favoritserier varje månad i alla möjliga olika kategorier. Letar du efter något att streama på Disney Plus – då har du hamnat rätt.

Bästa serier på Disney Plus (översikt)


Candy: A Death in Texas

Candy: A Death in Texas

Candy: A Death in Texas utspelar sig i Texas på 1980-talet och baseras på den verkliga historien om mördaren Candy Montgomery och hennes offer, Betty Gore. Jessica Biel spelar Candy Montgomery, som till synes hade allt – man med bra jobb, barn och ett fint hus. Så varför dödade hon sin vän med en yxa?

Genre: Biografi, drama
Se Candy: A Death in Texas på Disney Plus


Atlanta

Atlanta

En serie skapad av Donald Glover, som också spelar huvudrollen. Atlanta handlar om livet hos två kusiner, spelade av Glover och Brian Tyree Henry, som försöker göra sig ett namn inom musikindustrin i Atlanta, Georgia. Serien har hyllats för sitt innovativa berättande, starka rollprestationer och sin skildring av livet i staden Atlanta.

Genre: Drama, Komedi
Se Atlanta på Disney Plus


Futurama

Futurama

Tecknad serie av skaparen bakom The Simpsons som tål att se om hur många gånger som helst. Philip J. Fry blir av mistag nedfryst och vaknar upp tusen år framåt i tiden. Han får jobb på ett företag som levererar paket runt om i universum. Det är smart, roligt och kreativt när besättningen åker runt på olika äventyr i rymden. Definitivt en måste-se-serie om du gillar serier som Simpsons.

Genre: Tecknat, komedi
Se Futurama på Disney Plus


Scream Queens

Scream Queens

Om du gillar filmerna Scream och high school-drama, då är det här serien för dig. En seriemördare går lös och folk börjar dö på olika platser. Först i ett universitet och sedan på ett sjukhus. Precis som Scream är detta en mer humoristisk tappning av skräckfilmsgenren.

Genre: Komedi, skräck
Se Scream Queens på Disney Plus


The Last Man on Earth

The Last Man on Earth

Ett dödligt virus har slagit ut hela världens befolkning. Phil Miller (spelad av Will Forte, känd från bland annat Saturday Night Live) är den sista människan kvar på jorden. Tror han i alla fall och lever livet därefter: Badar i en margerita-pool, använder swimmingpoolen som toalett och tar över en enorm herrgård där han spelar squash inomhus och hänger upp konst från olika museer han hittat. Men så en dag stöter han på Carol Pilbasian (Kristen Schaal) och allt förändras.

Charmig komediserie i fyra säsonger. Tyvärr förnyades den inte, så var beredd på ett ganska abrupt slut på serien. Slutet till trots är serien sevärd.

Genre: Komedi
Se The Last Man on Earth på Disney Plus


Wu-tang American Saga

Wu-tang American Saga

Wu-tang Clan var den största och mest trendsättande hip hop-gruppen på 90- och 00-talet. I den här serien (skapad av bland andra RZA) får vi se en dramatisering om hur gruppen uppstod och hur de blev det fenomen de blev. Tolv unga män som alla har en fot i den kriminella världen enas under musiken och bildar historiens kanske viktigaste hiphop-grupp.

Genre: Biografi, drama
Se Wu-tang American Saga på Disney Plus


American Horror Story

American Horror Story

I American Horrors tio säsonger är varje säsong en fristående skräckhistoria. Vad som gör serien intressant är att samma skådespelarna är med i olika säsonger och spelar olika roller. Ur ett rent skräckperspektiv betraktat kommer denna serie inte att beröra de mest hardcore skräck-connoisseurerna, men det är välgjort och sevärt och skådespelarna håller hög nivå.

För dig som sett alla säsonger finns även spinoffen American Horror Stories från 2021.

Genre: Skräck, drama
Se American Horror Story på Disney Plus


Star Wars Andor

Star Wars Andor

Andor utspelar sig innan Star Wars Rogue One och låter oss följa Cassian Andor på hans väg till att bli en hjälte inom rebelrörelsen. I huvudrollen hittas Diego Luna, som även hade samma roll i Rouge One. Även Stellan Skarsgård är med i serien.

Genre: Star Wars
Se Star Wars Andor på Disney Plus


Welcome to Wrexham

Welcome to Wrexham

En dokumentärserie om Hollywood-stjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney köp av den anrika Walesiska fotbollsklubben Wrexham AFC. Stjärnorna saknar tidigare erfarenhet av att driva en sportklubb, men försöker göra allt för att lyfta klubben till nya höjder.

Genre: Dokumentär, sport
Se Welcome to Wrexham på Disney Plus


Killing Eve

Killing Eve

En mycket spännande serie där vi får följa Eve (Sandra Oh) som jobbar med säkerhet, men bakom ett skrivbord. Hon drömmer om ett spännande liv i fält.

En dag korsas hennes väg av Villanelle, en professionell mördare. De två kvinnorna blir besatta av varandra och en dödlig katt och råtta-lek inleds.

Genre: Spänning
Se Killing Eve på Disney Plus


Only murderers in the building

Only murderers in the building

Tre personer som bor i samma hus (spelade av Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez) delar ett djupt intresse frör true crime-poddar. En dag dör en granne mystiskt och de blir plötsligt indragna i ett verkligt brottsfall de tillsammans försöker lösa. En spännande komediserie där säsong två precis blivit tillgänglig.

Genre: Komedi, mysterium
Se Only murderers in the building på Disney Plus


The Old man

The Old man

En gammal CIA-agent som levt gömd under flera decennier hinns ikapp av sitt förflutna när en lönnmördare dyker upp med honom i sitt sikte. En spännande spionthriller som inehåller allt en sådan ska innehålla. CIA, FBI, lönnmördare och konspirationer. Mycket spänning utlovas!

Genre: Thriller
Se the old man på Disney Plus


It’s Always Sunny in Philadelphia

Disney Plus

Att vara egocentriska, moraliskt fördärvade, lågpresterande individer är ingen konst för Mac, Charlie, Dennis, Frank och Dee, ägarna till den framgångslösa Paddy's Pub. Vi följer dessa förfallna individer som älskar att smida planer, koka hop intriger och mest av allt frossa i varandras elände. Vare sig det handlar om att svindla välfärdssystemet, utnyttja en överlämnad bebis, låtsas vara handikappad eller ordna falska begravningar.

Kan var en de roligaste serierna någonsin. Danny DeVito är för övrigt helt fantastiskt som den skjutglada Frank.

Genre: Komedi
Se It’s Always Sunny in Philadelphia här på Disney Plus  


The Americans

Americans

Medan det kalla kriget rasar lever två ryska agenter dubbelliv som ett tvättäkta amerikansk par i USA. Serien har ett par år på nacken och har funnits på andra streaming-tjänster, men om du inte har sett den har du gått miste om timmar av spänning!

Genre: Thriller
Se Americans här på Disney Plus


The Simpsons

Disney+
En serie som inte behöver någon närmre presentation, men vad som kan vara värt att veta är att alla säsonger av Simpsons finns på Disney Plus!

Genre: Komedi, animerad
Se The Simpsons här på Disney Plus


What We Do In the Shadows

Disney+
Här får vi en inblick i hur fyra vampyrer som varit tillsammans i hundratals år lever. Serien är baserad på filmen med samma namn. Skapad av Jemaine Clement som även låg bakom den sjukt roliga Flight of the Concords.

Genre: Komedi
Se What We Do In the Shadows här på Disney Plus


Dopesick

Disney+
Dopesick handlar om hur företaget Purdue utlöste den värsta läkemedelsepidemin i amerikansk historia, en epidemi som ledde till att tiotusentals amerikanare hamnade i ett gravt opiodmissbruk. I huvudrollen ser vi Michael Keaton göra en fantastisk rollprestation som Dr Samuel Finnix, en roll som han även vann flera priser för.

Genre: Drama
Se Dopesick här på Disney Plus


American Horror Stories

American Horror Stories
American Horror Stories är en spin-off på Ryan Murphy och Brad Falchuks prisbelönade antologiserie American Horror Story. Varje avsnitt är en ny skräckhistoria. American Horror Story lanserades 2011 och har öppnat nya dimensioner i skräckgenren med bland annat häxor, en resande freakshow, ett hemsökt hotell och om det inte räcker – själva apokalypsen.

Genre: Skräck, drama
Se American Horror Stories på Disney Plus här


The Walking Dead

Walking Dead
Vem hade kunnat tro att The Walking Dead skulle bli så långlivad? Den 10:e säsongen handlar om den överlevande gruppens förberedelse och krig mot ”the Whisperers”. Blod, drama, action, intriger och zombies utlovas. Disney Plus har för övrigt alla tidigare säsonger, för dig som inte har sett dem.

Genre: Skräck, drama
Se The Walking Dead på Disney Plus här


Loki

Loki

Asgårds busigaste gud är tillbaka, i ny tappning. När Avengers slarvade bort Tesserakten i Endgame tog Thors adoptivbror Loki tillfället i akt och smet genom en portal. Plötsligt hamnar han i klorna på Time Variance Authority, en avdelning som sysslar med att rätta till alternativa tidslinjer. I den här fantastiskt kreativa serien får vi se en helt ny sida av Loki, där han hjälper TVA hitta en variant på rymmen.

Genre: Sci-fi, action
Se Loki på Disney Plus här


Homeland

Homeland

Nu finns alla åtta säsonger av denna mångfaldigt prisbelönta serie att streama på Disney Plus. Följ CIA-agenten Carrie Mathison när hon försöker lista ut om krigshjäten Nicholas Brody egentligen är ett hot mot rikets säkerhet, samtidigt som Carrie själv kämpar med sin egen psykiska hälsa.

Genre: Thriller, drama
Se Homeland på Disney Plus här


Scandal

Scandal

Olivia Pope är kommunikationsansvarig för Vita huset. Dessvärre står det allt annat än rätt till mellan presidentparet, och Olivia själv har en passionerad kärleksaffär med självaste presidenten. Samtidigt som hon måste hantera alla skandaler måste hon själv göra allt för att hålla sig själv borta från löpsedlarna.

Genre: Drama
Se Scandal på Disney Plus här


White Collar

White Collar
FBI-agenten Peter Burke rekryterar den charmiga bedragaren Neal Caffrey för att utreda ekonomisk brottslighet i New York. Med Peters logik och Neals förmåga att sätta sig in i de kriminellas tänkande löser den här dunderduon brott som aldrig förr.

Genre: Drama, deckare
Se White Collar på Disney Plus här


Wandavision

Wandavision

Ett av våra favoritpar från Marvel-universumet, Wanda Maximoff och Vision är tillbaka! Här får vi i varje avsnitt följa med i deras egna serie Wandavision, där vi successivt förflyttas genom årtiondena i varje avsnitt. Men någonting står inte helt rätt till i den lilla staden Westview…

Missa inte: Kommande serier och filmer på Disney Plus

En stilistiskt modig serie med en stor dos humor, där vi som tittare aldrig kan känna oss riktigt trygga. Vi rekommenderar starkt att du har ett något så när hum om Marvel-universumet och åtminstone tittar på Avengers: Endgame, Age of Ultron och Captain Marvel innan du börjar se Wandavision för att kunna hänga med i svängarna.

Genre: Mysterium, action
Se hela första säsongen på Disney Plus här!


The Mandalorian

Mandalorian
Självklart kan vi inte ha en lista över bästa serierna på Disney Plus utan att inkludera deras största succé: The Mandalorian. I denna spinoff-serie på Star Wars får vi följa den så kallade Mando, som försörjer sig på att leta upp diverse förrymda brottslingar. Men allt vänds upp och ned den dag han får uppdraget att ta med sig en grön liten varelse, som går under namnet The Child (som senare blivit känd som Baby Yoda i folkmun), till vad som verkar vara anhängare till det numera fallna Imperiet.

Genre: Äventyr
Se båda säsongerna i sin helhet på Disney Plus här!


Vår underliga planet (One Strange Rock)

One Strange Rock
Ingen har väl så bra perspektiv på vårt liv här på jorden som astronauter, som faktiskt sett det uppifrån. Hör astronauter när de berättar om sina upplevelser och fantastiska, overkligt avancerade fenomen som sker runtomkring oss utan vår vetskap. Alltihop illustrerat med National Geographics fantastiska bilder. Programledare är ingen mindre än Will Smith.

Genre: Dokumentär
Se Vår underliga planet på Disney Plus här!


Fler topplistor streaming: