Sedan Disney lanserade sin streamingtjänst i Sverige har de fyllt på katalogen med flera riktigt intressanta serier. Utöver exklusiva och kritikerrosade Marvel-titlar har de även utökat utbudet med flera välkända serier under kategorin Star.

Här listar vi några av serierna i alla möjliga olika kategorier vi tycker du ska streama på Disney Plus under regniga sommardagar.

Mer Disney Plus:


Killing Eve

Killing Eve

En mycket spännande serie där vi får följa Eve (Sandra Oh) som jobbar med säkerhet, men bakom ett skrivbord. Hon drömmer om ett spännande liv i fält.

En dag korsas hennes väg av Villanelle, en professionell mördare. De två kvinnorna blir besatta av varandra och en dödlig katt och råtta-lek inleds.

Genre: Spänning
Se Killing Eve på Disney Plus


Only murderers in the building

Only murderers in the building

Tre personer som bor i samma hus (spelade av Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez) delar ett djupt intresse frör true crime-poddar. En dag dör en granne mystiskt och de blir plötsligt indragna i ett verkligt brottsfall de tillsammans försöker lösa. En spännande komediserie där säsong två precis blivit tillgänglig.

Se Only murderers in the building på Disney Plus


The Old man

The Old man

En gammal CIA-agent som levt gömd under flera decennier hinns ikapp av sitt förflutna när en lönnmördare dyker upp med honom i sitt sikte. En spännande spionthriller som inehåller allt en sådan ska innehålla. CIA, FBI, lönnmördare och konspirationer. Mycket spänning utlovas!

Se the old man på Disney Plus


Ms. Marvel

Ms Marvel

Ms. Marvel är en ny serie som handlar om Kamala Khan, en muslimsk amerikansk tonåring som växer upp i Jersey City. Kamala är ett fan av superhjältar, och har begåvats med en överdimensionerad fantasi – särskilt när det gäller Captain Marvel. Ändå känner Kamala att hon inte passar i skolan eller hemmet – det vill säga tills hon får superkrafter. En serie som delat internet i två läger - de som gillar och de som tycker att den är fånig.

Genre: Action
Betyg på IMDB: 6,2
Se Ms. Marvel här på Disney Plus

Ms Marvel trailer


It’s Always Sunny in Philadelphia

Disney Plus

Att vara egocentriska, moraliskt fördärvade, lågpresterande individer är ingen konst för Mac, Charlie, Dennis, Frank och Dee, ägarna till den framgångslösa Paddy's Pub. Vi följer dessa förfallna individer som älskar att smida planer, koka hop intriger och mest av allt frossa i varandras elände. Vare sig det handlar om att svindla välfärdssystemet, utnyttja en överlämnad bebis, låtsas vara handikappad eller ordna falska begravningar.

Kan var en de roligaste serierna någonsin. Danny DeVito är för övrigt helt fantastiskt som den skjutglada Frank.

Genre: Komedi
Betyg på IMDB: 8,8
Se It’s Always Sunny in Philadelphia här på Disney Plus


The Americans

Americans

Medan det kalla kriget rasar lever två ryska agenter dubbelliv som ett tvättäkta amerikansk par i USA. Serien har ett par år på nacken och har funnits på andra streaming-tjänster, men om du inte har sett den har du gått miste om timmar av spänning!

Genre: Thriller
Betyg på IMDB: 8,4
Se Americans här på Disney Plus


The Simpsons

Disney+

En serie som inte behöver någon närmre presentation, men vad som kan vara värt att veta är att alla säsonger av Simpsons finns på Disney Plus!

Genre: Komedi, animerad
Betyg på IMDB: 8,7
Se The Simpsons här på Disney Plus


The Strain

Disney+

Baserad på Guillermo Del Toro och Chuck Hogans bok med samma namn. Ett flygplan landar på JFK, kort därefter blir planet stående med alla ljus släckta och motorerna avstängda. Ingen av piloterna svarar på radioanropen från tornet… Där har ni upptakten till skräckisen The Strain.

Genre: Skräck
Betyg på IMDB: 7,3
Se The Strain här på Disney Plus


What We Do In the Shadows

Disney+

Här får vi en inblick i hur fyra vampyrer som varit tillsammans i hundratals år lever. Serien är baserad på filmen med samma namn. Skapad av Jemaine Clement som även låg bakom den sjukt roliga Flight of the Concords.

Genre: Komedi
Betyg på IMDB: 8,6
Se What We Do In the Shadows här på Disney Plus


Moon Knight

Disney+

När Steven Grant, ett presentbutiksbiträde på British Museum, börjar plågas av minnesförluster och minnen av ett annat liv, inser han att han lider av dissociativ identitetsstörning och att han delar kropp med legosoldaten Marc Spector. Där har ni upptakten till Marvels nya serie Moon Knight och ett dödligt mysterium bland Egyptens mäktiga gudar.

Genre: Action
Betyg på IMDB: 7,7
Se Moon Knight här på Disney Plus


Hawkeye

Disney+

Vi fortsätter med Marvel Studios och Hawkeye. Serien utspelar sig i New York City efter blippen, där den före detta Avengern Clint Barton, känd som Hawkeye har ett till synes enkelt uppdrag: att återförenas med sin familj innan julafton. Men när ett hot från hans förflutna dyker upp, måste Hawkeye slå ihop med Kate Bishop, som även är hans största fan.

Genre: Action
Betyg på IMDB: 7,6
Se Hawkeye här på Disney Plus


Dopesick

Disney+

Dopesick handlar om hur företaget Purdue utlöste den värsta läkemedelsepidemin i amerikansk historia, en epidemi som ledde till att tiotusentals amerikanare hamnade i ett gravt opiodmissbruk. I huvudrollen ser vi Michael Keaton göra en fantastisk rollprestation som Dr Samuel Finnix, en roll som han även vann flera priser för.

Genre: Drama
Betyg på IMDB: 8,7
Se Dopesick här på Disney Plus


Y: The Last Man

Y: The Last Man

I en postapokalyptisk värld utspelas i dramat Y: The Last Man, som baseras på DC Comics serier av Brian K Vaughan och Pia Guerra. En katastrof utplånar alla däggdjur som har en Y-kromosom. De enda som överlever katastrofen är en cis-man och en apa, som han har som husdjur. Serien skildrar deras kamp för att bygga upp något nytt, helst något ännu bättre än det som var. Första säsongen av Y: The Last Man startar den 22:a september.

Genre: Science fiction
Betyg IMDB: 6,6
Se Y: The Last Man på Disney Plus här


American Horror Stories

American Horror Stories

American Horror Stories är en spin-off på Ryan Murphy och Brad Falchuks prisbelönade antologiserie American Horror Story. Nu streama säsong ett med ett nytt avsnitt varje vecka med en ny skräckhistoria. American Horror Story lanserades 2011 och har öppnat nya dimensioner i skräckgenren med bland annat häxor, en resande freakshow, ett hemsökt hotell och om det inte räcker – själva apokalypsen.

Genre: Skräck, drama
Betyg IMDB: 6,1
Se American Horror Stories på Disney Plus här


The Walking Dead

Walking Dead

Vem hade kunnat tro att The Walking Dead skulle bli så långlivad? Den 10:e säsongen handlar om den överlevande gruppens förberedelse och krig mot ”the Whisperers”. Blod, drama, action, intriger och zombies utlovas. Disney Plus har för övrigt alla tidigare säsonger, för dig som inte har sett dem.

Genre: Skräck, drama
Betyg IMDB: 8,2
Se The Walking Dead på Disney Plus här


Loki

Loki

Asgårds busigaste gud är tillbaka, i ny tappning. När Avengers slarvade bort Tesserakten i Endgame tog Thors adoptivbror Loki tillfället i akt och smet genom en portal. Plötsligt hamnar han i klorna på Time Variance Authority, en avdelning som sysslar med att rätta till alternativa tidslinjer. I den här fantastiskt kreativa serien får vi se en helt ny sida av Loki, där han hjälper TVA hitta en variant på rymmen.

Genre: Sci-fi, action
Betyg IMDB: 9,1

Se Loki på Disney Plus här


Homeland

Homeland

Nu finns alla åtta säsonger av denna mångfaldigt prisbelönta serie att streama på Disney Plus. Följ CIA-agenten Carrie Mathison när hon försöker lista ut om krigshjäten Nicholas Brody egentligen är ett hot mot rikets säkerhet, samtidigt som Carrie själv kämpar med sin egen psykiska hälsa.

Genre: Thriller, drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Homeland på Disney Plus här


Scandal

Scandal

Olivia Pope är kommunikationsansvarig för Vita huset. Dessvärre står det allt annat än rätt till mellan presidentparet, och Olivia själv har en passionerad kärleksaffär med självaste presidenten. Samtidigt som hon måste hantera alla skandaler måste hon själv göra allt för att hålla sig själv borta från löpsedlarna.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,7

Se Scandal på Disney Plus här

Läs även: Bästa filmerna på Disney Plus


The Falcon and the Winter Soldier

Falcon and the winter soldier

Sam "Falcon" Wilson och James "Bucky" Barnes är tillbaka! The Falcon and the Winter Soldier utspelar sig ett halvår efter att Steve Rogers lämnade över sin Captain America-sköld till Sam i slutet av Endgame.

En ny rörelse vid namn Flag Smashers skyr inga medel att nå sitt mål att ena världen, som den var under "the blip", när halva jordens befolkning försvann under fem år. Bucky, som fortfarande bearbetar sin tid som den ökända Hydra-lönnmördaren Winter Soldier, inser något motvilligt att han måste samarbeta med Sam för att rädda världen.

Genre: Action, äventyr
Betyg IMDB: 7,9

Se The Falcon and the Winter Soldier på Disney Plus här!


White Collar

White Collar

FBI-agenten Peter Burke rekryterar den charmiga bedragaren Neal Caffrey för att utreda ekonomisk brottslighet i New York. Med Peters logik och Neals förmåga att sätta sig in i de kriminellas tänkande löser den här dunderduon brott som aldrig förr.

Genre: Drama, deckare
Betyg IMDB: 8,2

Se White Collar på Disney Plus här


Wandavision

Wandavision

Ett av våra favoritpar från Marvel-universumet, Wanda Maximoff och Vision är tillbaka! Här får vi i varje avsnitt följa med i deras egna serie Wandavision, där vi successivt förflyttas genom årtiondena i varje avsnitt. Men någonting står inte helt rätt till i den lilla staden Westview…

Missa inte: Kommande serier och filmer på Disney Plus

En stilistiskt modig serie med en stor dos humor, där vi som tittare aldrig kan känna oss riktigt trygga. Vi rekommenderar starkt att du har ett något så när hum om Marvel-universumet och åtminstone tittar på Avengers: Endgame, Age of Ultron och Captain Marvel innan du börjar se Wandavision för att kunna hänga med i svängarna.

Genre: Mysterium, action
Betyg IMDB: 8,1

Se hela första säsongen på Disney Plus här!


The Mandalorian

Mandalorian

Självklart kan vi inte ha en lista över bästa serierna på Disney Plus utan att inkludera deras största succé: The Mandalorian. I denna spinoff-serie på Star Wars får vi följa den så kallade Mando, som försörjer sig på att leta upp diverse förrymda brottslingar. Men allt vänds upp och ned den dag han får uppdraget att ta med sig en grön liten varelse, som går under namnet The Child (som senare blivit känd som Baby Yoda i folkmun), till vad som verkar vara anhängare till det numera fallna Imperiet.

Genre: Äventyr
Betyg IMDB: 8,7

Se båda säsongerna i sin helhet på Disney Plus här!


Vår underliga planet (One Strange Rock)

One Strange Rock

Ingen har väl så bra perspektiv på vårt liv här på jorden som astronauter, som faktiskt sett det uppifrån. Hör astronauter när de berättar om sina upplevelser och fantastiska, overkligt avancerade fenomen som sker runtomkring oss utan vår vetskap. Alltihop illustrerat med National Geographics fantastiska bilder. Programledare är ingen mindre än Will Smith.

Genre: Dokumentär
Betyg IMDB: 8,8

Se Vår underliga planet på Disney Plus här!


Mer streaming: