Uppdatering (2020-10-24):
Efter bara sex månader ska streamingtjänsten Quibi stänga ned. Nu har företaget uppdaterat sin supportsida med mer information om nedstängningen.

Ett datum är satt för när tjänsten stänger ned: ”Runt den 1 december”, låter företaget meddela.

Quibi meddelar också att det inte är bestämt ännu vad som ska hända med det material som finns att titta på via tjänsten.


Tidigare:

Quibi lägger ner och blir därmed en av de mest kortlivade videotjänsterna någonsin. Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman meddelade beslutet i en artikel på Medium.

Tjänsten lanserades i april i år, kort efter att många länder hade infört strikta regler för hur människor får röra sig utomhus i syfte att minska spridningen av coronaviruset. Med fokus på mobilanvändare och allt innehåll uppdelat i korta episoder var det inte lätt för nykomlingen att slå sig in på marknaden när människor tvingades sitta hemma och lika gärna kunde slå på tv:n och Netflix eller något annat.

Stort test: Här är bästa streamingtjänsten 2020

Enligt rykten har Jeffrey Katzenberg försökt sälja först hela företaget till Apple, Warner Media och Facebook och därefter enbart innehållet till Facebook och NBC Universal, men ingen nappade.

Företaget ska nu avvecklas och kvarvarande tillgångar betalas tillbaka till investerarna. Grundarna ska fortsätta försöka sälja serierna och filmerna de redan har producerat, skriver The Verge.