Uppdatering (2020-01-08):

Bara sju månader efter att Quibi lanserades med buller och bång valde Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman att lägga ner strömningstjänsten den 1 december.

Nu rapporterar The Wall Street Journal att Roku betalt strax under 100 miljoner dollar för visningrättigheterna till de filmer och tv-serier som funnits på Quibi. Därmed kan ägarna få tillbaka en del av pengarna som de satsat på tjänsten.

Enligt uppgift har Jeffrey Katzenberg tidigare försökt sälja rättigheterna till bland annat Facebook och NBC Universal, men mötts av kalla handen.


Tidigare (2020-10-21):

Quibi lägger ner och blir därmed en av de mest kortlivade videotjänsterna någonsin. Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman meddelade beslutet i en artikel på Medium.

Tjänsten lanserades i april i år, kort efter att många länder hade infört strikta regler för hur människor får röra sig utomhus i syfte att minska spridningen av coronaviruset. Med fokus på mobilanvändare och allt innehåll uppdelat i korta episoder var det inte lätt för nykomlingen att slå sig in på marknaden när människor tvingades sitta hemma och lika gärna kunde slå på tv:n och Netflix eller något annat.

Stort test: Här är bästa streamingtjänsten 2020

Företaget ska nu avvecklas och kvarvarande tillgångar betalas tillbaka till investerarna, skriver The Verge.