Inför den pågående säsongen av Rocket League-mästerskapet RLCS valde arrangörerna att justera formatet. Detta för att öka spänningen i e-sporten och göra den mer intressant för tittarna, som fått betydligt fler matcher och nya lag att följa. Bland annat kommer säsongen bestå av tre major-turneringar där lagen försöker skrapa ihop poäng för att säkra en plats till världsmästerskapet som hålls i slutet av säsongen.

Den pågående majorn har nu nått sitt slutspel som spelas denna helg; Europa under lördagen och Nordamerika på söndag. Inom den europeiska regionen är flera av topplagen kvar, där bland annat Renault Vitality återigen vill kunna titulera sig det bästa laget i Europa. Rivalerna Dignitas, som är regerande Europamästare, åkte ut i gruppspelet förra helgen.

Med fyra världsmästartitlar och ett nytt lag är svensken Pierre "Turbopolsa" Silfver och hans lag Team Envy i storform när de strävar efter den första major-titeln på andra sidan Atlanten. Nordamerikas startfält är fullspäckat av välkända lag och spelare där samtliga lag har goda chanser att ta hem trofén.

Helgens spännande drabbningar kan följas på Rocket Leagues Twitch-kanal.