Google har publicerat en uppdatering om miljöpåverkan från sin hårdvaruverksamhet. Företaget hade satt upp ett mål om att inkludera återvunna material i samtliga produkter senast 2022 och meddelar att det redan har uppnåtts.

I år har alla nya Pixel- och Nest-produkter åtminstone några delar återvunna material. Baksidan på Pixel 5 använder till exempel 100 procent återvunnen aluminium och Nest Audios ytterhölje tillverkas av 70 procent återvunnen plast. Nest Thermostat har också gått över till 75 procent återvunnen plast i höljet.

Googles nya mål är att använda minst 50 procent återvunnen plast i samtliga produkter senast 2025, och lovar att välja återvunnet överallt där det är möjligt.

Företaget strävar också efter att få UL 2799-certifiering för avfallsfri tillverkning till 2022. Det innebär att alla fabriker där Google-produkter slutmonteras ska skicka 100 procent av sitt avfall till återvinning istället för tippen.

Slutligen ska Google helt sluta använda plast i produktförpackningar till 2025, och att förpackningarna ska göras enkla att återvinna. Google skriver att det kommer kräva nya alternativa material som kan skydda produkterna.