När vi hyr bil i USA och kryssar i alternativet "fullsize SUV", brukar det ofta sluta med antingen en Chevrolet Tahoe eller en Ford Explorer. Och då vet vi att det inte är några problem att göra en lång roadtrip med fyra vuxna personer och massor av bagage. Här i Sverige är det tyvärr mer tunnsått med stora bilar. Har du försökt att packa in 4-5 vuxna personer i en Volvo V90, med packning för ett par veckors semester? Kanske med en vovve också? Då vet du att det snabbt blir problem.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En mäktig suv för dig som har behov av en stor bil och inte vill köra minibuss. Nya Ford Explorer Phev är riktigt rymlig och erbjuder härlig komfort, även på långresor.

Positivt

  • Motorn
  • Komforten på långresan
  • Lastar brutalt mycket
  • Lågt förmånsvärde

Negativt

  • Räckvidden på el
  • Lite segt MMI
Nya Ford Explorer är riktigt läcker och har ett storleksmässigt avtryck som en mellanstor pickis. Den här bilen är ungefär en decimeter längre än en Volvo XC90, och avsevärt bredare. Det är rymligt både i fram- och baksätet, samtidigt som bilen lastar väldigt mycket i bagageutrymmet. Inredningen är modern och kvaliteten på materialvalen känns helt okej. Inte alltför plastigt och med mjuka armstöd och bekväm läderratt.
Ford Explorer phev
Förarlmiljön är rymlig men den stora skärmen används inte optimalt tycker vi.

En del detaljer, exempelvis mittkonsolen, med vridreglaget för att styra växellådan, känns väl plastigt, men i övrigt klart godkänt. En stående skärm i storlek som en Ipad huserar MMI:t, en nyare version av Fords Sync. Systemet är tydligt och enkelt att hantera, men det är inte optimalt anpassat för stående skärm. Och det är märkbart segt, både när vi hanterar navigatorn och när vi bara ska byta radiostation. Trots det stora formatet utnyttjas bara halva skärmen för två kameror när vi backar, vilket bara är ett exempel på hur den stora skärmen inte kommer till nytta. Bilen har inbyggt e-sim och du kan ansluta dig via Fordpass Connect och komma åt en del funktioner på distans, samt hålla koll på bensinförbrukning och annan data. Här finns också möjligheten att skapa en wifi hotspot i bilen.

Ford Explorer phev
Äntligen är Ford Sync uppkopplat.

Väl igång slås vi av komforten i bilen. Gillar du lite mjukare stolar kommer du att bli helnöjd. Bilen går tyst och fint utan särskilt mycket ljudläckage in i kupén. Vi har bra sikt från förarpositionen och likt många andra amerikanska bilar är fjädringen mjuk och aningen gungig. Bra på långfärd, men det gör också att vi tappar lite kontakt när vi kör på mindre kurviga vägar.

Bilen har ordentliga fartresurser. V6:an i kombination med elmotorn gör 0-100 km/h på sex sekunder. Men väghållningen känns lite osäker, mycket då det här är en tung och stor bil. Samma känsla finns även i växellådan, det blir lite segt ibland bara att växla mellan back och drive. Bilen är även aningen reaktionsseg när vi trycker på gaspedalen. Lite pickiskänsla helt enkelt.

Ford Explorer phev
Laddhybrid, men med kort räckvidd.

Batteriet i Ford Explorer Phev är på 13,6 KWh, vilket på pappret ska räcka till 42 kilometer eldrift. Detta stämmer inte alls med våra mätningar. Under bra förhållanden kommer vi som mest omkring 30 kilometer men vissa mornar kommer vi inte ens 25 kilometer. Trots 7-8 grader varmt och utan att vi slösar el på stolsvärme eller annat.
En dag startar vi med halvladdat batteri där det står att vi ska komma 18 kilometer. Vi kör tre km, stannar en stund, och när vi ska köra vidare har mätaren helt plötsligt hoppat ned till åtta kilometer, för att precis nå noll när vi åkt samma sträcka tillbaka hem. Känslan blir att det knappt är värt att hålla på med laddkablar på garageuppfarten. Men visst gör det sitt för att hålla ned förmånsvärdet.

Ford Explorer phev
Testbilen har läckert panoramaglastak.

Ford Explorer Phev har en hel del förarhjälpmedel och säkerhetssystem, bland annat adaptiv farthållare och lane assist. Farthållaren fungerar bra, men lane assist-funktionen är ojämn. Ibland verkar den inte se väglinjerna alls och ibland svänger den in tillbaka i filen lite väl aggressivt.

Sensorerna omkring bilen fungerar annars väldigt bra. Här finns givetvis skyltavläsning, döda vinkelnvarnare (vi blir nästan bländade av lamporna i sidobackspeglarna), kollisionsvarnare och mycket mer. Ljudanläggningen i bilen är signerat B&O och låter bra, även när vi nyttjar handsfree-uppkoppling.

Ford Explorer phev
Du sitter riktigt bra även i baksätet.

Visst finns det saker att klaga på när det gäller Fords nya jätte-suv, men så blir det heller inte riktigt rättvist att jämföra den mot Audi Q7 eller Volvo XC90. Det här är en bil för dig med andra prioriteringar. Vi snackar inte lyxkänsla på något vis utan snarare format. Om du vill kunna lasta ordentligt i bagageutrymmet och ändå resa bekvämt med tre vuxna i baksätet, ja då finns det inte så många alternativ. I alla fall inte om mini-buss går bort. Bilens motor är samtidigt brutalt stark, du får dra riktigt tungt och på motorvägen åker du kungligt. Samtidigt är priset förhållandevis lågt och du har möjligheten att köra kortare sträckor på el.

Ford Explorer phev

Fakta Ford Explorer ST-line Phev

M3 rekommenderar

Testad: November 2020
Tillverkare: Ford.
Pris: Från 820 900 kr.
Motor: V6:a + elmotor, totalt 457 hk/840 Nm.
Växellåda: 10-stegad automat.
Prestanda: 0-100 km/h på 6 sek.
Batterikapacitet: 13,6 kWh.
Laddkapacitet: 3,5kW.
Angiven räckvidd på el (WLTP): 4,2 mil.
Kombinerat CO2-utsläpp: Från 71g/km.

Betyg: 4 av 5