De kommande tre veckorna kommer att bestå av matcher i den absoluta världsklassen. Europa, Nordamerika, Asien och Oceanien kommer alla att anordna varsin turnering, som är arrangerat av ESL. För de europeiska och nordamerikanska lagen kommer IEM Beijing Online, utöver prispotten och trofén, att erbjuda en direkt kvalificeringsplats till nästa års IEM Global Challenge.

Den sistnämnda tävlingen blir i så fall det första "på plats"-eventet som ESL arrangerar sedan Covid-19 pandemin drog igång. En riktig morot att försöka nå både hos spelarna, lagen och inte minst fansen som vill se sina favortilag på en arena igen.

Svenskarna i lagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas kommer självklart vara delaktiga, men kommer också ställas mot turneringens elfte svenska spelare Jonas "Lekr0" Olofsson, som började spela för den danska organisationen North i augusti.

Det första svenska laget som kommer ställas i rampljuset är Fnatic. Deras match kommer spelas mot Complexity på lördag klockan 18:30. Men redan idag 15:00 spelar Vitality mot Spirit.

På Twitchkanalen https://www.twitch.tv/esl_csgo kommer du att kunna följa samtliga matcher som spelas mellan de europeiska lagen.