Elon Musks ”galna” idé om transport i vakuumrör har nu blivit verklighet. Virgin Hyperloop har nu gjort sitt första passagerartest vid testtuben Devloop i Nevada.

De första passagerarna var inga specialutbildade testpiloter utan företagets ena grundare, Josh Giegel, och Sara Lucian som är chef för ”passagerarupplevelse” och en av 40 anställda som anmälde sig frivilligt för att åka med, skriver Engadget.

Testet utfördes med andra generationens Hyperloop-kapsel, XP-2 eller ”pegasuskapseln” som den kallas. Den enda modifieringen som gjordes var att säkerhetsbältena var uppgraderade med rejäla fempunktsbälten av den typ som används i racerbilar.

Eftersom testtuben bara är 500 meter lång kunde kapseln bara skickas iväg med 172 km/h, mindre än hälften så snabbt som Hyperloop är designat för att klara. När företagets nya längre tub i West Virginia är klar kommer det kunna testa högre hastigheter.

Förhoppningen är att Hyperloop-tekniken ska möjliggöra ett nytt energisnålt och snabbt sätt att färdas på medellångt avstånd, runt 150 mil.