Den 24 maj var Tele2 först med att lansera 5g i Sverige. Sedan dess har utrullningen fortsatt och nu meddelar Tele2 att 5g lanserats på över 30 svenska orter med hastigheter upp till över 1 Gbit/s.

Mellan maj och oktober rullade Tele2 ut 5g först i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borlänge.

Under november var Tele2 också först med 5g i Boden, Enköping, Falun, Gävle, Karlskoga, Luleå, Mariefred, Motala, Piteå, Rättvik, Sandviken, Strängnäs, Sälenfjällen samt Storstockholm med bland annat Solna, Huddinge, Lidingö, Täby, Botkyrka, Sigtuna och Södertälje.

Tele2 säger att de även är först med 5g-hastigheter på över 500 Mbit/sek i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro.

För att få tillgång till 5g-nätet krävs en 5g-kompatibel telefon från Samsung, Apple, Xiaomi, Sony eller Huawei och ett Tele2-abonnemang på 25GB, 50GB eller obegränsad datamängd. För företagskunder ingår 5g i abonnemangen 5GB, 15GB, 50GB och obegränsad.

I samband med utrullningen av 5g passar Tele2 också på att uppgradera kapaciteten i 4g-nätet. Företaget lovar att uppgraderingen ska göra det befintliga 4g-nätet 50 till 200 procent snabbare. 

Läs också: Maxad prestanda - Vi testar de bästa mobilerna just nu