Steamery Stockholm tillverkar några av de snyggaste, handhållna steamers som finns på marknaden. Det här är, som namnet antyder, ett svenskt märke med stort fokus på design. Deras senaste modell Cirrus No 2 är inget undantag. Den har en stilren, strömlinjeformad och avskalad design i dova, trendiga färger.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Cirrus No 2 kanske ser ut som någonting som passar bäst hemma hos influencern, mer som inredningsdetalj än faktiskt välfungerande steamer, men den fungerar oväntat bra. Visst känns priset i högsta laget, men Stockholm Steamery levererar trots allt en riktigt kompetent steamer med bland de snabbaste uppvärmningstiderna vi har sett på marknaden.

Positivt

  • Snygg design.
  • Praktisk utformning.
  • Värmer upp blixtsnabbt
  • Håller värmen.

Negativt

  • Dyr.
  • Snålt med tillbehör.
  • Tar ett tag innan den börjar puffa.
  • Kunde glida lite bättre.

Modell: Cirrus No 2
Pris: Från 1 179 kronro hos Prisjakt.

Med en prislapp på 1 200 kronor hamnar den i övre skiktet när det kommer till handhållna steamers för konsumenter. Med i paketet får vi en resepåse som också kan användas som värmehandske vid användning. Med tanke på priset är det här något snålt när det kommer till tillbehör.

Cirrus No 2

När vi börjar använda steamern inser vi snart att den inte bara är designad för att se snygg ut, Cirrus No 2 är även utformad för att ligga bra i handen. Knappen på ovansidan är placerad perfekt där vår tumme vill vila och placeringen av vattentanken gör att tyngden hamnar precis där vi vill ha den.

Blixtsnabb i startgroparna

Runt knappen finns en lampa som lyser grönt eller orange beroende på om steamern är redo att användas eller ej. Cirrus No 2 har bland de snabbaste uppvärmningstiderna vi har sett. Runt 20 sekunder tar det med full vattentank. Under användandets gång behöver vi sällan pausa för att vänta på att den ska värmas upp igen, och när det väl händer behöver vi vänta i högst ett par sekunder.

Däremot låter ångan vänta på sig i några sekunder när vi startar den. Var också uppmärksam över att den kommer puffa ut vitt damm om du låter den ligga i några dagar mellan användningarna.

Cirrus No 2

Vi hade även önskat att den gled något bättre, här får vi aningen mer friktion än vi hade önskat när den används på vissa textiler. Det leder ibland till att munstycket avsätter oönskade strykveck på tyget.

Cirrus No 2 stryker utan problem det mesta vi kastar på den, förutsatt att vi stundtals hjälper till lite genom att dra med handen bakom. Riktigt grova textiler går den däremot bet på. Vattentanken räcker till cirka 2-3 plagg beroende på storlek, vilket är klart tillräckligt.

Cirrus No 2

Specifikationer

Modell: Cirrus No 2
Testad: November 2020
Tillverkare: Steamery Stockholm
Mått: 33 x 15x 11cm.
Vikt: 850 g.
Sladd: 1,8 m
Vattentank: 90 ml
Uppvämrningstid: Cirka 20 sekunder vid test.
Övrigt: Kommer med värmeskyddande resepåse.
Rek. pris: 1 200 kronor.
Pris: Från 1 179 kronor hos Prisjakt.

Betyg: 4 av 5

The Steamery Cirrus No.2 Pris vid test: 1179 kr.

Bästa pris just nu: 1139 kr