Självklart finns det steameralternativ för dig som inte vill betala skjortan för att få dina skjortor släta med hjälp av ånga. Philips Steam & Go GC363 kostar under 800 kronor, men inkluderar ändå en hel del i paketet. Förutom själva steamern ingår borstmunstycke, resepåse och en separat, värmeskyddande handske att använda när vi steamar.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Philips Steam & Go GC363 är ett riktigt prisvärt alternativ för dig som inte vill lägga ner allt för mycket pengar på en steamer. Det enda du får stå ut med är längre tid när det kommer till uppvärmning och att du får pauser under användningens gång, i övrigt levererar den lika fint resultat som dyrare konkurrenter.

Positivt

  • Billig.
  • Kommer med många medföljande tillbehör.
  • Munstycket har liten friktion mot textilierna.

Negativt

  • Tar lång tid på att värma upp sig.
  • Behöver regelbundna pauser vid användning.

Steam & Go tar sin lilla tid att värma upp, över 40 sekunder med full vattenbehållare när vi tar tid. Här har vi en separat på-knapp för värmen, vilket innebär att du kan ha den liggande med kontakten inpluggad när du inte använder den.
Philips Steam & Go

Knappen som aktiverar ångan sitter på baksidan av steamern, vilket gör att vi greppar den ungefär som en blomspruta. Det här fungerar för det mesta bra, men är något okomfortabelt om vi till exempel vill vinkla upp steamern för att exempelvis ånga under en ärm.

Beläggningen på munstycket gör att den glider riktigt bra över samtliga textiler vi testar. Steamern producerar en riktigt jämn ström ånga vid användande. Vi upplever att ångan går tillräckligt djupt för att även rå på baksidan av plagg av tunnare material.

Fint resultat, men tar lite tid

Ibland behöver vi ta hjälp med handsken, men ångan är tillräckligt kraftfull för att vi på tunnare material bara behöver vidröra dem lätt med steamern. Det här gör att vi inte får några oönskade veck från själva streamern på tyget heller.

Däremot måste vi pausa regelbundet i några sekunder för att låta steamern värma upp igen, vilket blir irriterande i längden. Men när allt är färdigstruket kan vi konstatera att resultatet blir lika bra som med dyrare steamers, bara att själva processen har tagit något längre tid.

Specifikationer

Modell: Philips Steam & Go GC363
Testad: November 2020
Tillverkare: Philips
Mått: 38 x 12,8 x 15 cm
Sladd: 3 m
Vattentank: 70 ml
Uppvärmningstid: Cirka 40 sekunder vid full tank.
Övrigt: Kommer med förvaringsbag, borsttillsats, skyddshandske
Rek. pris: 999 kronor.
Pris: 799 kronor hos Netonnet.

Betyg: 4 av 5