Testad produkt: Hyperx Cloud Orbit S
Pris: Från 2 499 kronor via Prisjakt

Cloud Orbit S har inbyggt batteri, som räcker cirka 10 timmar. Detta är för att driva extra förstärkning och en handfull smarta funktioner vid analog anslutning.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Hyperx Cloud Orbit S är ett tekniskt imponerande headset med god om inte perfekt komfort och väl godkänt ljud. Den smarta huvudspårningen fungerar överraskande bra. Men att hantera funktionerna kräver frustrerande knappfumlande i blindo.

Positivt

  • Smart 3d-läge med huvudspårning.
  • Full kompatibilitet med det mesta.
  • Extra mycket kontroll på pc.
  • Fint ljud med hi res-stöd.

Negativt

  • Tappar kvalitet på maxvolym.
  • Begränsad mikrofonkontroll.

Design och komfort

Hörselkåporna sitter tätt runt öronen med mjuk vaddering som gör att vi klarar långa sessioner med lurar på, trots att trycket på sidorna är lite högre än vi önskat. Har du för litet huvud kan det bli problem att hålla dem i rätt höjd. Bygeln är givetvis justerbar, men den passar precis på vår testares genomsnittligt stora skalle.

Cloud Orbit S
Hyperx Cloud Orbit S.

Bygeln är diskret utformad i matta, greppvänliga ytor, och minimalt med utstickande detaljer. Mikrofonen är en löstagbar böjbar arm, så vill du bara höra och inte höras kan den med fördel tas bort.

Ljudkvalitet

Vill du ha den på plats levererar den också övertygande ljud, med effektivt puffskydd, brusreducering och en jämn neutral röståtergivning. Ljudet ur lurarna är också det överlag bra, men saknar lite detaljåtergivning i diskanten, speciellt om de körs i 7.1 surroundläge.

Maxvolymen är rejält hög och det är sällan vi känner oss manade att gå över ungefär 60 procent. Drar vi upp den i topp får vi dock en del distortion, så det är lika bra satt hålla sig lite under det. Cloud Orbit S har en equalizer med profiler för musik, olika typer av spelgenrer och lägen som lyfter fram fotsteg eller skott i spel, du kan också välja mellan tvåkanals stereo, 7.1 surround och ett speciell läge för hi-res-audio, även det i vanlig stereo.

Funktioner

Orsaken till att det finns två stereo-lägen är att med hi-res fungerar inte den mest intressanta funktionen: 3d-läget med huvudspårning. Headsetet har inbyggt gyro, vilket gör att de virtuella högtalarna inte följer med om du vrider på huvudet. De stannar där de är centrerade, rakt fram där skärmen är. Det ger precis rätt känsla av att sitta i ett rum utan lurar på.

Hyperx Orbit
Hyperx Orbit för Windows

Cloud Orbit S är hundra procent plug and play, alla inställningar kan göras med olika kort- och långtryck på rattarna för mikrofon, och hörlursvolym, samt en knapp för olika 3d-lägen. Vi får konstant läsa manualen för att komma ihåg vilken knapp som gör vad, eller hur den ska tryckas. Fördelen är givetvis att alla funktioner också fungerar på konsoler och analogt.

Till Windows finns styrprogrammet Orbit som gör det hela mycket lättare, och här kan du även göra andra finjusteringar av ljudet. Det som dock saknas är några som helst inställningar för mikrofonen.

Specifikationer

Produktnamn: Hyperx Cloud Orbit S
Testat: December 2019
Tillverkare: Hyperx
Anslutning: Usb, 3,5 mm audio
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc, Mac, Xbox One, Playstation 4, Switch, mobil, vr…
Rek. pris: 3 290 kr
Pris: Från 2 499 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5