Samsung har nu presenterat två nya allt-i-ett-smartskärmar, M5 och M7, som är tänkta att kunna användas för såväl jobb och lärande som för underhållning.

Utöver att kopplas till en dator kan skärmarna även kopplas till mobilen via App Casting och Apple Airplay 2. Det går också att få en komplett skrivbordsupplevelse för vissa mobiler genom Samsung Dex.

Tack vare inbyggt wifi kan skärmarna på egen hand köra Microsoft Office 365-applikationer utan att kopplas till en PC. Användare kan se, redigera och spara dokument i molnet direkt från skärmen.

Remote Access gör det också möjligt att trådlöst och på distans fjärrarbete oavsett om datorn är någon annanstans i hemmet eller på kontoret. 

Smartskärmarna kan även streama underhållning direkt från tjänster som Netflix, HBO, Youtube genom Smart Hub, en underhållningsplattform i stil med den till Samsungs smart-tv-apparater.

Skärmarna kommer med en fjärrkontroll, röststyrning via Bixby och har flera usb-ingångar, bluetooth 4.2 och inbyggd tvåkanaliga högtalare. M7-modellen kommer också med usb-c som kan användas för display, data och strömöverföring upp till 65W. 

Tekniken "Adaptive Picture" ska därefter optimera tittarupplevelsen baserat på innehållet och automatiskt justera ljusstyrka och färgtemperatur. Det finns också ett läge för minskat blått ljus som ska göra saker och ting mer bekvämt för ögat.

M5-modellen har upplösningen 1920 x 1080 och kommer i varianter på 27 och 32 tums. Pris ligger på 229,99 dollar, motsvarande cirka 1990 kronor, respektive 279,99 dollar, motsvarande cirka 2420 kronor. Priserna är exklusive lokala svenska tillägg så som moms.

M7-modellen har istället upplösningen 3840 x 2160 och är på 32 tum. Pris ligger på 399,99 dollar, motsvarande cirka 3 460 kronor exklusive lokala tillägg.

Bildskärmarna kommer inledningsvis släppas i USA, Kanada och Kina men ska dyka upp på fler marknader vid slutet av november och början av december.

Läs också: Jobba hemma blir en annan femma - med 8 prylar för hemarbete