Fördelarna tar inte slut där. När du har friterat på klassiskt vis står du sedan där med en massa olja som du inte kan slänga hur som helst och med ett kök som osar gammalt gatukök. Med en airfryer slänger du bara in byttan i diskmaskinen och går sedan och kör ett vildsint parti Call of Duty. Vi snackar win win. Och det är mycket säkrare än att hetta upp olja.

Samling vid fritösen

Philips Daily Collection HD9216

Med Philips Daily Collection HD9216 får du en produkt som nästan ser ut att vara ett tillbehör till en Apple-produkt, men misströsta ej. Vad du får är en varmluftsfritös som sväljer 0,8 kilo mat att tillaga på valfri temperatur. Korgen där du lägger maten har nonstick-beläggning och tål maskindisk. För att du inte ska bränna fingrarna har höljet begåvats med något Philips kallar ”Cool Touch”.

Kostar 1 697 kronor hos ComputerSalg


Profilen

Proficook

Med en kapacitet på 3,5 liter kan Proficook utfodra dina grannarna med pommes frites i parti och minut. Variabel temperatur, nonstick-beläggning samt stora knappar kan snart stå i ett kök nära dig om du klickar på länken nedan.

Kostar 1 347 kronor hos Proshop


Tornadon

Philips

Philips är inga duvungar i köket. Länge har det tillagats mat med deras produkter. HD9650/90 Avance Airfryer XXL använder en teknik som gör att luften virvlar runt som en tornado inne i matlagningskorgen. Den jämnt fördelade värmen och den kraftiga direktvärmen från ovansidan, skapar en krispig, gyllenbrun yta medan insidan förblir saftig. Överskottet av fett fångas upp i fettreduceraren så att du enkelt kan slänga bort det efteråt.

Med Airfryer kan du tillverka alla dina favoriträtter, till exempel laxfiléer, köttbullar eller krispiga pommes frites, på ett hälsosammare sätt.

Kostar 2 689 kronor hos Whiteaway


Jag tänker, alltså friterar jag

Philips

Vad sägs om en airfryer som både kan tänka och laga din mat? Nya Philips Airfryer XXL HD9867 använder något som kallas Smart Sensing-teknik. Den anpassar automatiskt tid och temperatur under tillagningen av din mat för att ge dig perfekt tillagade maträtter. Du kan välja mellan att fritera, grädda, grilla, rosta eller värma upp dina skapelser i köket.

Låt dig inspireras av hundratals recept i appen eller den medföljande receptboken. Som namnet (XXL) antyder kan du laga en hel kyckling och upp till 1,4 kg pommes frites till en hungrig familj eller hungriga vänner.

Kostar 3 790 kronor hos Netonnet

Touchskärm

OBH Nordica

Som vi tidigare har påpekat verkar OBH Nordica ha produkter för allt i köket, så även varmluftsfritöser! Med OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe lagar du smakrik mat till hela familjen eller kompisarna. Tillverkad i rostfritt stål och lagar enkelt upp till sex portioner mat. Fungerar även perfekt för grillning och bakning, du kan trycka ned en hel kyckling och få den grillad.

En touchpanel finns med åtta förinställda program, inställbar temperatur från 80 till 200 grader och timerfunktion. Alla avtagbara delar går att köra i diskmaskinen.

Kostar från 1 100 kronor hos Prisjakt

Fritera på spett

Hamilton Beach

Hamilton Beach Digital Air Fyer Oven 11L är sex produkter i en maskin. Hamilton Beach har en kapacitet på 11 liter och kan tillaga det mesta du stoppar i den. Vad sägs om funktioner som airfryer, miniugn, grill, pizzaugn, dehydrator och panini-grill? Tänkte väl det.

Airfryern är utrustad med en display där du manuellt kan justera tiden upp till 60 minuter och temperaturen upp till cirka 200 grader. Tack vara ett litet fönster kan du hålla ögonen på maten. Det ingår tre mesh-plattor, en roterande korg, en smulbricka, en rotisseri och rotisseri-tillbehör.

Kostar 2 390 kronor hos Netonnet

Premiummodell

Princess

Aerofryer Family Digital XXL är den största modellen från Princess. Med en tillagningskorg på 5,2 liter kan du bjuda hela familjen eller halva grannskapet på pommes frites till burgarna.

Modellen har sju olika automatiska program som är anpassade för tillagning av olika rätter. Lägg i råvarorna, välj program och låt din maskinen göra jobbet. Korgen är belagd med nonstickyta, för att undvika att maten bränner fast, samtidigt som det förenklar rengöringen. Utöver den vanliga korgen för hetluftsfritering får du även med en form för tillagning av till exempel lasagne, paj eller bakverk. Både korg och form tål maskindisk.

Kostar 1 111 kronor hos Bagaren och Kocken

Smart timer

Tristar

Drömmer du om att göra spröda, hemmagjorda pommes frites eller friterade vårrullar? Klart du gör. Och med en Tristar FR-6980 2L blir din dröm verklighet. Om det blir en veritabel askungenhistoria vet vi inte, men med den här rackaren kan du enkelt fritera ditt drömkäk. Fritösen har en volym på upp till två liter. Med den smarta timerfunktionen kan du enkelt hålla koll på att maten blir precis så krispigt friterad som du önskar.

Kostar från 469 kronor på Prisjakt

Fin med Severin

Severin

En varmluftsfritös från Severin, närmare bestämt deras modell FR 2430 2L, låter dig fritera din mat utan olja. Sex stycken förinställda program gör det enkelt att hantera fritösen. Fritera allt från pommes till fisk och skaldjur med perfekt resultat. En tydlig och hanterbar lcd-display hjälper dig göra rätt inställningar.

Kostar 945 kronor hos buildor.se

Geniet

OBH Nordica

Hela familjen kommer att ha glädje av nya OBH Actifry Genius. Liksom övriga modeller tillagar den maten med lite eller ingen olja. Maskinen kombinerar cirkulerande varmluft med varsam omrörning samt har nio tillagningsprogram som låter dig tillverka pommes frites, stekt ris, fisk, wok, grönsaker, kött och desserter som om ditt liv stod på spel. Och du behöver inte stressa när maten är klar. En varmhållningsfunktionen håller maten varm tills den ska serveras. Rymmer fem portioner eller 1,2 kilo.

Kostar 2 106 kronor hos Cdon

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650

Bästa pris just nu: 2690 kr