I slutet av förra veckan kom ett överraskande besked när en av Fnatics CS-stjärnor, Freddy "Krimz" Johansson, meddelade via Twitter att hans konto hade blivit VAC-bannat.

Att bli VAC-bannad är uppkallat efter Valves, grundarna av spelet, antifusk-system och innebär att man har brutit mot CS:GO:s regler gällande fuskande eller använder tredjepartsapplikationer som stör ut antifusk-programmet. Det kan i en del fall bli slutet på en professionell karriär och brukar oftast vara svåra att återkalla, om det går att återkalla överhuvudtaget.

När Fnatic-spelaren "Krimz" blev bannad uppmärksammade även andra spelare att de också fått sig en VAC-ban. Efter mycket turbulens visade det sig att det var krångel mellan Esportals, en välanvänd tredjepartsplattform för att spela CS:GO matcher, antifusk-system och tidigare nämnda VAC.

Slutet gott allting gott efter att Esportal kontaktat CS:GO för att reda ut problemen mellan programmen. På tisdagen bör de flesta spelarna som blivit drabbade ha fått tillbaka tillgången till sina konton och kan nu fortsätta spela och detta gäller ju då även Krimz som skrev en tweet om att han var friad.