Historiens andra Flashpoint-turnering lider mot sitt slut och den övre sektionen har endast en match kvar innan det är dags för den stora finalen. I denna match ställs svenskarna i Fnatic mot det internationella laget Virtus Pro.

Oavsett vinst eller förlust så är båda lagen kvar i turneringen då det är en så kallad dubbel elimineringsturnering. En vinst ger dock direktkvalificering till finalen där de som kniper förstaplatsen vinner motsvarande cirka 4,2 miljoner kronor.

Fnatic, som tog sig vidare efter gårdagens vinst mot MIBR, har på senare tiden haft blandade resultat där de senast åkte ut i första omgången i IEM Beijing. Matchen mot MIBR visade däremot en kämpaglöd hos svenskarna som lyckades plocka hem sitt val av karta efter en återhämtning som var endast sekunder bort att förloras. Vertigo, som var matchens andra karta, lyckades däremot Fnatic dominera och lämnade inget åt slumpen när de satte stopp för motståndarna och endast tappade 4 rundor.

Fnatics match mot Virtus Pro spelas klockan 15:00 på lördag och den eventuella finalen spelas då 18:00 på söndag. Du ser matcherna på Flashpoints Twitch-kanal.