Medan du försöker överleva pandemi och faktumet att klimatet håller på att gå fullständigt över styr finns det i alla fall en konstant i livet. Tvättkorgen. Denna hemska tingest som alltid tittar skuldbeläggande på dig. Det är inte roligt att tvätta. Punkt. Som tur är finns det maskiner som kan göra detta åt oss. Och vad som är ännu bättre är att det finns uppkopplade sådana som du kan styra från din telefon. Jo, ibland delar livet ut en straight flush.

LG fixar tvätt och skrynklor

LG

Om du råkar vara trångbodd kan den här maskinen från LG vara något för dig. Den har slimmad design samt rengör och torkar dina kläder skonsamt. Trots litet yttre kan du knöla in upp till sju kilo för tvättning och fem kilo för torktumling. Med integrerad wifi kan du styra maskinen via LGs Smartthinq-appen i din telefon, surfplatta eller bärbara dator. Ett system som heter AI DD detekterar mängden tvätt och väljer sedan rätt program. Och den har ett antiskrynkelprogram.

Kostar 6 990 kronor på CDON

Plats för 50 tischor

Bosh

För familjen eller singelhushållet som älskar t-shirt, så kan vi kanske sammanfatta Bosch WAWH26M9SN. Den har plats - på riktigt - för upp till 50 t-shirts. I vuxen storlek. Visst kan du tvätta dina andra kläder, men vi tyckte att antalet t-shirts illustrerade volymen på maskinen. Den har timerfunktion, så du kan ställa in när den ska tvätta. Maskinen doserar också tvättmedlet automatiskt. Uppkoppling mot wifi möjliggör styrning via appen Home Connect. Dessvärre, vilket gäller samtliga maskiner i den här texten, måste du själv tömma och hänga upp tvätten.

Kostar 7 999 kronor hos Whiteaway


Snabbt och rent

Samsung

Tvätt och tork är en kombo vi gillar. Samsung WD80N642OOW grejar detta. Tvätta åtta kilo eller tumla fem. Samsungs Quickdrive-teknologi reducerar tvättiden med upp till 50 procent. Vilken kan vara behändigt när du snajdat upp dig och råkar spilla ut din egenkomponerade Tequila Landskrona-rise (innehåller rödbetsjuice) på kläderna en timme innan du ska gå ut. Tvättmaskinen kan kopplas upp mot wifi, så att du kan styra och övervaka tvätten via en app i din telefon. Appen har flera olika smarta funktioner och en personlig tvättexpert som hjälper dig. Ja, experten är virtuell. Om du råkat glömma en strumpa i botten av tvättkorgen kan öppna luckan under pågående program utan att tvättmaskinen blir katatonisk.

Kostar 9 990 kronor hos CDON

Tvätta bort mjällen med Miele

Miele

Och inte bara mjällen, du kan tvätta bort alla möjliga fläckar och smuts med Miele Pwash. Den rymmer hela nio liter och lämpar sig därmed för större hushåll. Pwash kan centrifugera med upp till 1 400 varv/min, vilket avsevärt kortar ned torktiden. Tvättmaskinen har en kolfri motor som ger en tystare gång samt gör att den håller längre. Pwash är förberedd för att anslutas till Miele@home, har timerfunktion och har ett snabbprogram för att fräscha upp dina kläder.

Kostar 11 795 kronor på Whiteaway

Smart och automatisk

Electrolux

En till maskin för det större hushållet. Du kan samla ihop upp till nio kilo tvätt innan du behöver tvätta. Electrolux EW6F6449Q3 Den har en timer, så du behöver inte vara hemma och bevittna tvättprocessen. Autodosering ser till att du inte använder för mycket tvättmedel. Med Myelectrolux-appen kan du styra maskinen från din telefon. Använder du Care Advisor-funktionen får du experthjälp om hur du bäst tvättar dina kläder, det går även att spara dina favorittvättprogram.

Kostar 7 899 kronor på Whiteaway


Design av Darth Vader

LG

Visst är den läcker! LG CV90J7S2BE ser inte bara otroligt cool ut, den kan även tvätta och torka dina favoritplagg. Den har även ångrengöring och antiskrynkel-funktion. Den bekväme kopplar upp den mot wifi och kontrollerar sedan maskinen via LG:s Smartthinq-app från favoritfåtöljen. Vad som är än mer imponerande är att den sväljer 10,5 kilo tvätt och kan torktumla sju kilo. Har du bråttom aktiverar du Turbowash och tvättar dina kläder på bara 14 minuter.

Kostar från 14 995 kronor hos Prisjakt

Godis för kläderna

Candy

Nä, vi har inte glömt de som gillar kompakt living. Från Candy hittar vi en kompakt tvättmaskin och torktumlare i ett som får plats i mindre utrymmen. Tvättmaskinen har något som kallas Active Motion, en metod som förbättrar tvättningen genom att öka trummans rörelser i tvättfasen. Förutom ett gäng olika tvättprogram kan du kontrollera maskinen genom att koppla upp den mot ditt wifi. När du väl gjort det går det att använda såväl röststyrning som fjärrkontroll.

Kostar från 5 299 kronor hos Prisjakt


Tysk kvalitet

Siemens

Siemens har här en maskin som kan i princip allt förutom att brygga kaffe. Den har mängder av olika specialprogram för din tvätt. Den har till och med ett program för att impregnera kläder. Med Home Connect och en smula wifi kan du fjärrstyra den via smartphone eller surfplatta. Det går till och med att få diagnostik via appen. Siemens är dessutom tyst och energisnål. Och - håll i er - den har led-belysning i trumman. Åt detta utbrister vi i ett unisont ”wow”.

Kostar 14 995 kronor hos Whiteaway