Alla husdjursägare vill skämma bort sina älsklingar, så varför inte investera i teknik som gör ditt och din ögonstens liv lite bättre? Vi listar prylarna vi tycker varje djurägare borde ha!

Håll koll på din jycke

hund gps

Spåra din hund var den än befinner sig med Tractives hund-gps. Den medföljande mobilappen gör det enkelt att se hundens position i realtid och håller även koll på exakt hur mycket den rör sig under en dag. Du kan även sätta upp ett virtuellt säkerhetsområde som avlöser ett larm när hunden rör sig utanför det.

Kostar 399 kronor hos Cdon

Sluta oroa dig för din utekatt

Katt gps

Även kattägare har möjlighet att spåra sin älskling med Tractives katt-alternativ. Samma mobilapp används för att fastställa kattens position i realtid. Gps-sändaren är också vatten- och stöttålig, vilket passar utmärkt för utekattens liv i det fria.

Kostar 399 kronor hos Cdon

Lämna grovjobbet åt robot-kattlådan

robotkattlåda

Trött på att jämnt behöva tömma det katten lämnar efter sig? Petsafes automatiska kattlåda har både inbyggd timer samt en räknare som hjälper dig att hålla koll hur många gånger per dag som katten behövt ”gå på toa”. Lådan känner också av om den används för tillfället, och stoppar då all sorts städning tillfälligt i syfte att inte störa eller skada din katt.

Kostar 1 226,02 kronor hos Amazon

Automatisera utfodringen

trixie

Foderautomaten TX6 är räddaren i nöden för de tillfällen du inte kan närvara vid ditt husdjurs utfodring. Ställ in måltidernas storlek manuellt (även blötfoder funkar) och automatisera utdelningen upp till tre gånger per dag. Har du ett busigt eller nyfiket husdjur? Är du rädd för att det ska mixtra med inställningarna av misstag? Oroa dig inte, på foderautomaten sitter nämligen ett lock med extra skydd för just kontrollpanelen.

Kostar 870 kronor hos Fyndiq

Håll katten sysselsatt

katt laser

Börjar laserleken kännas långdragen för dig, men inte för din katt? Då kanske Dart Duo är lösningen. Den har nämligen två laserpekare som roterar automatiskt i 360 grader. Vidare har laserleksaken också 16 olika leklägen som garanterar många timmars underhållning för din katt.

Kostar 636 kronor hos Cdon

Automatisk apportmaskin som belönar

apportmaskin

Även hundar gillar att jaga objekt och med denna automatiska apportkanon kan du hålla din jycke sysselsatt i timmar. Den belönar också hunden för sina framgångar genom en separat ”snackskanon” som kan fyllas på med favoritgodiset.

Kostar 251,65 kronor hos Amazon

Smart dörrklocka för smarta katter

dörrklocka för katter

Det är ingen hemlighet att utekatter gärna vill komma och gå lite som de behagar. Gör processen enkel för er båda och montera upp denna ir-sensor vid dörren. När katten sedan väntar på att bli insläppt skickas en signal direkt till en mottagarsensor, som meddelar dig med hjälp av ljud- och ljussignaler.

Kostar 359 kronor hos Cdon

Lek med hunden på distans

hundkamera

Letar du efter ett sätt att vara närvarande hos dina husdjur utan att för den delen vara på samma plats? Skymees hundkamera låter dig se och prata med dina husdjur på distans med hjälp av en inbyggd nätverkskamera (1 080p), mikrofon och högtalare. Inte nog med det, du kan dessutom kasta ut godis till din älskling och få notiser när rackaren skäller.

Kostar 2 643,63 kronor hos Amazon

GPS-tracker

Var med din fyrbenta vän i varje steg

Vår största skräck som djurägare är att vår bästa vän ska springa bort och aldrig mer komma tillbaka. Med en GPS som visar ditt djurs position i realtid behöver du inte oroa dig för detta. Denna gps är vattentät och går enkelt att fästa på ditt djurs halsband. Batteriet räcker i 20 dagar och du kan prata med ditt djur genom en liten högtalare som finns inbyggd i halsbandet.

Pris: 2 252 kronor hos Bygghemma.
Läs mer: M3 testar fler Gps-trackers.

LED-belyst frisbee

Lys upp humöret och leken i ett

Även om vi går mot ljusare tider blir det tyvärr mörkt alldeles för tidigt stora delar av året. Det ska inte komma mellan dig och möjligheten att leka med din hund. Därför kan denna led-belysta frisbee vara den perfekta leksaken du kan kasta iväg i mörkret utan att riskera att tappa bort den.

Pris: 149 kronor hos Prylster.

Laserlek för katt

Laserleksaken för den rastlösa katten

Ett billigare alternativ som passar bra att använda när du är borta, eller hemma för den delen, men inte har någon energi att leka med dina katter, finns den här lösningen för dig. Placera den här automatiska laserleksaken, som skickar ut strålar som dina katter kan jaga i tid och otid, utan att du behöver lyfta ett finger.

Pris: 25 dollar (ungefär 212 kronor) hos Amazon.

Automatisk bollkastare

Smart lösning för trötta hussar och mattar

Om du är en lat hundägare kan du istället investera i en automatisk bollkastare. Låt din hund apportera tennisbollar medan du sätter dig ned i gräset och luktar på blommorna. Tips: undvik att använda inomhus om du har fönster, tavlor eller möbler i närheten.

Pris: 196 dollar (ungefär 1 600 kronor) hos Amazon.

Kattlucka mikrochip

Låt kissen komma och gå på eget bevåg

Eftersom det blir svårt för katten att använda dörrklockan när den vill komma in kan en automatisk kattlucka vara lösningen. Den här kattluckan läser av ditt djurs unika mikrochip-id och släpper därför inte in någon okänd katt eller andra ovälkomna gäster.

Pris: 1 191 kronor hos Cdon.

Go-smart koppel

Det smarta kopplet - på mer än ett sätt

Varför nöja dig med ett klassiskt koppel när du kan ha ett med flera funktioner? Med detta koppel ingår led-lampor för synlighet i mörker, en timer för att mäta hur lång promenad ni varit på och en app som sparar aktivitetstiden för både dig och ditt husdjur.

Pris: 114 dollar (ungefär 967 kronor) hos My Petkit.

Smart automatisk utfodrare till djur

Smart med maten

Ibland får man inte ihop schemat i vardagen och det är lätt hänt att ditt husdjur får vänta för länge på kvällsmaten. En automatisk utfodrare kan hjälpa dig att mata din hund eller katt när du inte är hemma, eller genom att ge din fyrbenta vän tydliga rutiner uan att du behöver tänka själv. Du kopplar utfodraren till ditt wifi och laddar ned den tillhörande appen, där du sedan kan styra vilken tid du vill att ditt djur ska matas. Inget mer dåligt samvete!

Pris: 169 dollar (ungefär 1 425 kronor) Petsafe.