Warner Bros meddelade tidigare i december att sjutton av deras kommande storfilmer för 2021 kommer att få premiär på streamingtjänsten HBO Max och biografer samtidigt. Filmerna kommer visas under 31 dagar på HBO Max och därefter bli exklusiva för biograferna.

I en ny intervju med CNBC säger Sony Pictures chef Tony Vinciquerra att konkurrentens strategi gynnat Sonys egen filmverksamhet. Detta eftersom flera kända filmskapare som upprörts över Warners Bros beslut nu hört av sig till Sony istället eftersom de vill arbeta med en filmstudio som är fortsatt dedikerad till biografer. Tony Vinciquerra nämnde dock inga namn.

Till skillnad från Warner och Disney har Sony själva inte någon egen stor streamingtjänst. I samband med coronapandemin har filmstudion sålt vissa av sina filmer till tredjepartstjänster som Apple TV Plus medan andra gjorts tillgängliga tidigare att köpa eller hyra.

HBO Max är tänkt att lanseras i Europa under andra halvan av 2021. Som svar på kritiken har Warner Bros sagt att vissa av deras 2023-filmer är planerade att ha premiär exklusivt på bio.

Läs också: Stort test - De bästa tjänsterna för att hyra film på nätet