Testad produkt: Jays T-Seven True Wireless
Pris: Kostar från 799 kronor på Prisjakt

I höstas testade vi Jays F-Five True Wireless, ett par bra och relativt billiga true wireless-hörlurar som fick en fyra i betyg. Nu är det dags för Jays T-Seven True Wireless, ett par nästan dubbelt så dyra hörlurar utrustade med aktiv brusreducering.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Jays T-Seven True Wireless har ett bra ljud och fungerar lika bra för telefonsamtal som för musiklyssnande. De sitter skönt i öronen och har bra touchkontroller. Den aktiva brusreduceringen imponerar dock inte och priset är väl högt med tanke på vad man får för pengarna.

Positivt

  • Bra ljud.
  • Utrustade med volymreglage.
  • Bra mikrofon.
  • Bra touchkontroller.

Negativt

  • Tveksam brusreducering.
  • Ingen app.
  • Dyra.
Men är de då med tanke på priset dubbelt så bra? Tyvärr inte, även om de har några fördelar jämfört med Jays F-Five True Wireless.

Sitter bekvämt

Utseendemässigt påminner T-Seven väldigt mycket om F-Five, men väl på plats i öronen sitter de bättre på plats, i alla fall i denna testares öron. Som vanligt ska det dock påpekas att när det gäller passformen är det förstås något väldigt individuellt och ett par hörlurar som upplevs som obekväma av en person kan kännas helt perfekta för en annan. Så rådet är, också det som vanligt, att om möjligt testa hur de sitter innan köp.

Med Jays T-Seven medföljer proppar i tre olika storlekar och av två olika typer. Personligen gillar undertecknad de skumgummifyllda propparna bäst, då de mer effektivt stänger ute omvärldsljuden.

Funktionsmässigt imponerar Jays T-Seven också. Touchkontrollerna är precis lagom känsliga och de små ljudsignalerna som indikerar att man tryckt på dem underlättar när du ska navigera sig genom de en, två och tre-klickskombinationer som finns.
Glädjande är också att det går att höja och sänka volymen direkt på hörlurarna, något som långt ifrån alla true wireless-hörlurar klarar av.

Den aktiva brusreduceringen, som är den stora skillnaden jämfört med Jays F-Five, imponerar dock inte lika mycket. Visst dämpas störande omgivningsljud när den slås på, men jämfört med exempelvis brusreduceringen i Sudio Ett är den inte lika effektiv.

Och jämfört med brusreduceringen i ett par bra over ear-lurar är den långt efter.

Jays T-Seven True Wireless
Det medföljer proppar av två olika typer och i tre olika storlekar.

Mycket bra ljud

Glädjande nog imponerar Jays T-Seven, precis som Jays F-Five, rejält där det är som viktigast för ett par hörlurar - nämligen ljudmässigt. Ljudet är kraftfullt, rent och fylligt i alla register, med en överraskande bra bas. Bättre än hos många andra true wireless-lurar vi har testat.

Extra glädjande är, återigen precis som för Jays F-Five, att detta inte bara gäller när du lyssnar på musik, poddar, ljudböcker eller liknande, utan även vid telefonsamtal. Mikrofonen i Jays f-Five True Wireless är riktigt bra och vi upplevde inga som helst störningar under telefonsamtalen under vårt testande. Personen i andra ändan av luren hade aldrig några svårigheter att höra vad som sades.

Jämfört med F-Five är också batteritiden i T-Seven förbättrad och det går med en fulladdad dosa att få ut upp till 20 timmars musikspelande, med upp till fem timmars lyssnande per laddning av hörlurarna.

I mångt och mycket är Jays T-Seven alltså förbättrade jämfört med F-Five, där den aktiva brusreduceringen är den stora skillnaden. Men med tanke på den stora prisskillnaden är det inte tillräckligt för ett högre betyg och det blir en fyra även denna gång.

Specifikationer

Produkt: Jays T-Seven True Wireless.
Testad: Januari 2021.
Tillverkare/kontakt: Jays, jaysheadphones.se.
Anslutningar: Bluetooth 5.0.
Systemkrav: IOS eller Android.
Tillhörande app: Nej.
Aktiv brusreducering: Ja.
Handsfree-funktion: Ja.
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant).
Färger: Svart och vit.
Vikt (två hörlurar): 12 gram.
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 45 gram.
Storlek laddosa: 6,5 x 4,7 x 2,7 centimeter.
Batteritid bara musik totalt: 20 timmar,
Batteritid bara musik per laddning: 5 timmar.
Räckvidd: Upp till 10 meter.
Pris: Kostar från 799 kronor på Prisjakt

Betyg: 4 av 5