Microsoft ambitiösa augmented reality-spel Minecraft Earth kommer att stängas ner i sommar. Minecraft Earth är en ar-baserad mobilversion av Minecraft där spelare går runt i verkligheten och interagerar i ar-rummet genom att bygga saker med olika block, utforska världar och slåss mot monster. Spelet blev tillgängligt under hösten 2019 och släpptes i Sverige 30 oktober samma år.

Sedan kom 2020 och utvecklaren Mojan skriver själva att det var coronaviruspandemin som satte stopp för spelets planer. Detta eftersom spelets design inte är gjord för social distansering och samhällsnedstängningar. Mojang designade därför om spelet för att göra det lättare att köra hemma, men det verkar inte ha givit önskat resultat.

Minecraft Earth kommer att stängas ner 30 juni 2021. Innan dess kommer Mojang släppa en sista uppdatering som tar bort pengatraksationer och kraftigt minskar byggtiden i spelet samt ger tillgång till nytt innehåll. Spelare som lagt pengar på Minecraft Earth kommer också att få tillgång ett exemplar av Minecraft Bedrock Edition.

Läs också: M3 listar - Årets spel 2020