Testad produkt: Logitech G935 Lightsync
Pris: Från 999 kronor via Prisjakt

Där den första biten känns som ett helgjutet köpargument (om du gillar surroundljud) har vi lite svårare att fastna för Lightsync-biten. Det är inte direkt så att vi själva ser de läckra ljuslisterna på kåporna ändra färg när vi spelar på datorn. Så länge du sitter ensam på kammaren kommer ingen att se dig lysa.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Logitech G935 Lightsync övertygar på det ljudmässiga planet, men i övrigt finns det flera förbättringspunkter. Mikrofonen imponerar inte, komforten är sisådär och hela ljus-grejen känns mest som en batterislukare om du frågar oss. Absolut inget dåligt headset, men rår inte på de riktiga toppspelarna i detta test.

Positivt

  • Tungt och fylligt ljud
  • Mängder av inställningsmöjligheter
  • Smarta designlösningar

Negativt

  • Medioker mikrofon
  • Tveksam komfort
  • Gammal design
Här sköts ljud- och ljusöverföringen via 2.4 GHz wifi till pc, medan diverse spelkonsoler får nöja sig med att använda 3.5-millimetersporten med allt var det innebär.
Logitech G935 Lightsync

Design och komfort

Formspråket känns väldigt Logitech – faktum är att designen inte ändrats speciellt mycket alls de senaste åren. G935 är ett robust, svart headset i plast med stora kåpor, men tack vare materialvalet känns det inte överdrivet tungt. På vänsterkåpan återfinns volymreglage, på/av-knapp, en knapp för att tysta mikrofonen och tre snappknappar för att snabbt växla mellan olika ljudprofiler. Mikrofonen är fiffigt infälld intill samma kåpa, som också har ett lönnfack där du kan gömma usb-ljudöverföringsenheten när den inte används.

Så långt är allt väl. Logitech gör ett par smarta designval, men detsamma kan tyvärr inte sägas om komforten. Nu är alla huvuden olika, men för oss känns G935 en aning stramt och "klämmigt" mot huvudet. Samtidigt är kåpans lädermuffar lite i hårdaste laget, vilket även gäller den vadderade bygeln på insidan. Det sluter dock in öronen bra, såpass bra att glasögon inte är att rekommendera.

Ljudkvalitet

Den fylliga ljudbilden är tveklöst G935:s paradgren. Headsetet presterar särskilt bra i de lägre registren och har ett dovt tryck i basen som aldrig trasar sönder helhetsupplevelsen. Med surroundljudet i åtanke känner vi att G935 är överlägset bäst lämpat för förstapersonsskjutare – vi har spelat igenom nya Doom Eternal med det på huvudet och njuter av varje sekund med demonbröl, rockriff och köttiga explosioner. De nya Pro G-50-millimeterselementen skapar en ljudkuliss som är lätt att leva sig in i.

Du kan absolut använda detta headset för att lyssna på musik, men det konkurrerar inte ut några dedikerade musikhörlurar. Även här får vi ett balanserat ljud rätt ur lådan, som sedan kan finjusteras på ett ganska generöst vis i Logitech G Hub.

Logitech G935 Lightsync

Vi blir dock något besvikna på mikrofonen. Även om den är smart designad rent hårdvarumässigt så levererar den långt ifrån det bästa ljudet i detta test. Ljudet lyckas vara skarpt och något burkigt på en och samma gång, även om det inte är några problem att höra vad vi säger. Godkänt, men långt ifrån toppklass här.

Som en positiv grej kan nämnas att G935 har en väldigt bra trådlös räckvidd, så att du utan problem kan lämna datorn i ett rum och spatsera vidare till ett annat utan störningar i ljudet.

Funktioner

Logitech G Hub ger oss blandade känslor. Föredömligt nog är mjukvaran översatt till svenska, men kräver omstart av datorn vid installation och har ibland lite svårt att hitta kontakten med headsetet.

Inställningsmässigt får vi det förväntade, då förstås med tillägg för de olika fräsiga ljusinställningarna. Equalizer, olika genre-presets och mer avancerade justeringar går snabbt att komma åt och begripa.

I mjukvaran finns också en indikator för kvarvarande batteritid, men vi finner den svår att förlita sig på. Så länge du inte laddar headsetet fullt (vilket tar lång tid) kan procenten dyka snabbt. Batteritiden överlag får godkänt – med Lightsync avstängt räcker det för en 12-timmarssession eller så – men vill du ha ljusskådespel kan du kapa den med närmare hälften.

Specifikationer

Produktnamn: Logitech G935 Lightsync.
Testat: Mars 2020.
Tillverkare: Logitech.
Anslutning: Trådlöst 2.4 GHz till usb-mottagare, 3.5-millimeter till konsol.
Surround: 7.1.
Fungerar till: Pc, Mac, Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch mfl.
Rek. pris: 1 899 kr.
Pris: Från 999 kronor via Prisjakt

Betyg: 3 av 5