Testad produkt: Sennheiser GSP 670
Pris: 1 399 kronor hos Amazon Sverige

Sennheisers division för gaming-headsets har nyligen tagits över av ett avknoppat bolag som fått namnet Epos, och de är just nu igång med en om-branding av produktutbudet. Så om du ser "Epos Sennheiser" ute i butiker framöver så handlar det om om samma headset som det vi testat här.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Är det bara ljudkvalitet du är ute efter är Sennheiser GSP 670 något av det bästa du kan köpa just nu. Här får du fantastik detaljrikedom och närvarokänsla i spel och en klang i musik och media som håller suverän klass. Även mikrofonen är riktigt bra. Är det något vi har att klaga på så är det att hela ekipaget är både stort och rätt så tungt.

Positivt

  • Fantastiskt ljud.
  • Övertygande mikrofon.
  • Bekväm passform.

Negativt

  • Få funktioner i programmet.
  • Något tunga.
Men än så länge lär du hitta dem som bara Sennheiser, därför kallar vi dem tillvidare också för det. Toppmodellen heter GSP 670 och är ett headset med trådlös anslutning och en ungefärlig batteritid på upp till 16 timmar om du håller dig på normal volymnivå. Det uppges vara kompatibelt med pc och Playstation 4. Men det är för anslutning med medföljande dongel. Du har också normal Bluetooth 5.0-kompatibilitet och kan med fördel ha GSP 670 som hörlurar eller headset till mobilen. Det har hög kvalitet rakt igenom, men också ett högt pris. 3 390 kronor får du betala.
Sennheiser GSP 670
Sennheiser GSP 670

Design och komfort

Lurarna har en lätt industriell design, med stora beslag, en grovt utformad bygel, feta kåpor och en massiv framfällbar mikrofonarm, allt i mattsvart finish. Isolering runt öronen består av läderaktigt yttre och sedan mjukare textilmateriel mot huden.

Det sluter tätt men andas bra och vore det inte för att hela ekipagets tyngd väger lite extra i ovankant mot bygeln så sitter allt väldigt bekvämt, och också stadigt. På ena kåpan sitter en rejäl volymratt, och en separat liten ratt för mikrofonvolym. Framfälld är mikrofonen en massiv historia som blir lite störande i synfältet, men förhoppningsvis kommer den inte i vägen för skärmen.

Ljudkvalitet

Sennheiser levererar här ljud i absoluta toppkvalitet. Och då menar vi inte toppkvalitet för ett gaming-headset, utan kvalitet i hörlurar över huvud taget. Att bara spela musik i lurarna är en njutning, och de lyfter fram detaljer i ljudbilden som de flesta lurar missar, med behaglig balans och fin dynamik.

Innebär det att de också är bra att spela med? Det är inte en garanti, men Sennheiser visar att de vet vad de gör även för gamers. Miljöljud och detaljer är livfulla och realistiska och actionljud som explosioner och mullrande motorer har skön tyngd. Sennheiser får också pluspoäng för ett bra 7.1 surroundläge som kan ge extra närvarokänsla. Vi rekommenderar det också för film. Slutligen är mikrofonen av hög kvalitet, med solid brusreducering och snygg röstupptagning.

Sennheiser Gaming Suite
Sennheiser Gaming Suite

Funktioner

Med programmet Sennheiser Gaming Suite i datorn får du kontroll på equalizer med tre förinställda profiler för musik, film och e-sport, vilket innebär rejält uppressad diskant. Det ger inte en behaglig upplevelse, men lyfter fram de viktigaste ljuden. För en vanlig gamer rekommenderar vi filmläget. Eller så kan du ställa in och spara din egna.

M3 rekommenderar

I programmet kan du också få något som saknas i lurarnas fysiska kontroller, möjlighet att dra igång och kontrollera volym på chatt-medhörning för mikrofonen, olika ljudton på rösten, nivåer på brusfilter med mera.

Specifikationer

Produktnamn: Sennheiser GSP 670
Testat: Januari 2020
Tillverkare: Sennheiser
Anslutning: Bluetooth 5.0, usb-mottagare ingår
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc, PS4
Rek. pris: 3 590 kr
Pris: 1 399 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 5 av 5