CES har mer eller mindre blivit synonymt med stora tv-lanseringar, där ny teknik förevisas. 2021 är inget undantag. LG har alltid prioriterat mässan (som i år är digital) högt och nu skruvar de upp takten ytterligare med sina C1- och Z1-serier. De nya modellerna börjar på 48 tum och går upp till 83 tum. Samtliga tv i C1- och Z1-serien (8k oled-tv) har LG:s senaste intelligenta processor, Alpha 9 Gen 4 ai.

Mer tv från CES:

LG C1

Processorn använder djupinlärning för att förbättra uppskalning, vilket gör att även innehåll med lägre kvalitet ser bra ut. Processorn har något som kallas AI Picture Pro, som identifierar objekt på skärmen, som ansikten och kroppar, skiljer mellan förgrund och bakgrund och bearbetar varje objekt oberoende för att bilden mer djup. Den kan också upptäcka vilken genre du tittar på och sedan ytterligare optimera bildkvalitet, ljusmängd med mera.

LG Z1

Dessutom har båda serierna en ny version av LG: s AI Sound Pro, som virtuellt surroundljud via de inbyggda högtalarna samt en automatisk volymjustering som ger dig konsekvent volymnivå när du byter mellan kanaler eller streaming-tjänster. Om den justerar volymen på reklaminslag låter vi vara osagt, men vi håller tummarna för det.

webOS
LGs nya gränssnitt ska göra det enklare att använda tv:ns smarta funktioner.

LG har också passat på att uppgradera gränssnitt och funktioner i Webos 6.0. En nydesignad hemskärm samt optimerad prestanda och funktionsförbättringar ska göra Webos 6.0 enklare och snabbare att använda. De passar även på att uppdatera fjärrkontrollen Magic Remote för det nya gränssnittet.