Förra veckan avslöjade Oneplus att företaget har tagit fram ett aktivitetsarmband, och nu har det lanserats rapporterar Engadget.

Oneplus Band är något av en blandning av en smartklocka och ett superenkelt aktivitetsband, med en smal 1,1-tums amoledskärm med 126x294 pixlar. Den registrerar hur du rör dig och kan till exempel varna dig om du sitter ner för länge och håller koll på träningspass, men kan också spela musik och ställa in alarm och timers.

Sensorerna inkluderar utöver rörelse och puls även en pulsoximeter för att mäta syresättning, något som har blivit väldigt populärt det senaste året.

Till att börja med lanseras Oneplus Band enbart i Indien, möjligen på grund av att det bara fungerar med Android. IOS-stöd ska läggas till i en senare uppdatering. Priset är motsvarande cirka 280 kronor i Indien, men det är osäkert om Oneplus Band kommer ha lika lågt pris i resten av världen.

I december bekräftade Oneplus vd Pete Lau att företaget ska lansera en smartklocka i början av 2021, men det är inte helt tydligt om Oneplus Band är den produkten eller om det rör sig om en separat och mer avancerad produkt.