Uppdatering (2021-03-27):
Razers vd bekräftade under fredagen att den klart uppseendeväckande ansiktsmask som företaget visade upp på årets CES-mässa verkligen ska börja säljas. Det skriver Engadget.

VD:n Min-Liang Tan sade bland annat att företaget förväntar sig att folk kommer bära mask även efter vaccinets intåg, som en extra säkerhet, samt eftersom att många länder inte kommer ha möjlighet att vaccinera sin befolkning inom det närmaste ett till två åren.

När exakt masken ska gå in i produktionsfasen är inte klart.


Tidigare (2021-01-13):

Sedan några dagar är det krav på att bära munskydd när du färdas med kollektivtrafiken under rusningstid. Vore det inte häftigt att då ha en riktigt cool sådan? Razer påstår nu att de har skapat världens smartaste ansiktsmask, skriver The Verge.

Masken, Project Hazel, är än så länge ett koncept. Masken har återanvändbara N95-filter, ett repfritt hölje tillverkat i återvunnen plast, som dessutom är genomskinligt, för att kunna underlätta för exempelvis döva som läser läppar. Om inte annat hjälper det generellt att visa ansiktsuttryck. Masken pryds också av rgb-dioder som blinkar i takt med att din mun rör sig. Masken har också inbyggd röstförstärkning för att din röst inte ska dämpas av den.

Project Hazel

I skrivande stund är masken inte godkänd eller certifierad av amerikanska FDA (Food and Drug Administration). När eller om den släpps är i skrivande stund oklart.

Läs mer om Project Hazel här.