Dessutom inkluderar man ett par funktioner som låter spännande på pappret – 3d-ljud från Waves och "superhuman hearing", där den sistnämnda ska ge tävlingsinriktade fps-spelare ett ljudmässigt övertag.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Elite Atlas Aero är ett intressant val för dig som söker ett trådlöst, högkvalitativt headset som kanske inte gör det lilla extra, men som definitivt levererar det allra mesta som krävs av en vardagsgamer. De specialiserade funktioner som finns är mer för nischanvändare och något vi helst undviker.

Positivt

  • Prisvärt.
  • Bra ljudkvalitet.
  • Hög komfort.

Negativt

  • Småbråkig mjukvara.
  • Inte hyperintressanta specialfunktioner.

Design och komfort

Namntillägget "Aero" skvallrar lite om vad vi har att vänta oss här. Turtle Beach har jobbat hårt på att maximera komforten och minimera vikten, och slutresultatet är riktigt bra. Kåporna är utbytbara, fluffiga exemplar i memory foam, som dessutom försetts med en kylande gel för att hålla temperaturen nere vid längre sessioner. Det är mjukt och bekvämt hela vägen, även om innerbygeln kunde ha varit snäppet mer generöst tilltagen i bekvämlighetsfaktor. Allt som allt är vi dock riktigt imponerade av hur sköna Elite Atlas är.

Elite Atlas Aero

Elite Atlas Aero är hyfsat anonymt för att vara ett gamingheadset. Svart plast och en matt metallbåge utgör "färgskalan", och själva konstruktionen håller en något så när slimmad profil för att vi absolut skulle kunna sätta oss på tunnelbanan med det. Mikrofonen är löstagbar och flexibel nog för att vi ska kunna justera den precis rätt framför munnen.

Ljudkvalitet

Här får vi ungefär vad vi förväntar oss av ett trådlöst headset i 1500-kronorsklassen: Kompetent ljud som känns väl balanserat, men som utan vidare justeringar i mjukvaran (mer om den strax) kan kännas något mjäkigt. När vi pillat en stund med inställningarna, slagit på funktionen för 3d-ljud och höjt basen får explosioner och annat actionmuller den där härliga tyngden vi är ute efter.

Funktionen "superhuman hearing" må vara bra på att lyfta fram fotsteg och andra viktiga ljud i smygbaserade skjutarspel, men vi föredrar ändå att hålla den avstängd. Den drar ned kvaliteten på allt annat ljud och gör spelupplevelsen mindre tillfredsställande överlag. Så länge du inte är en professionell e-sportare eller extremt mån om att få ett övertag på dina motspelare råder vi dig att hålla dig borta från den.

Elite Atlas Aero

Elite Atlas Aero funkerar faktiskt finfint för musik också. Efter en rundtur i equalizern får vi till precis rätt ljudbild för våra favoritgenrer, och särskilt "oomph"-faktorn är till belåtenhet. Vissa detaljer kanske drunknar i de lägre tongångarna, men diskanten och helhetsintrycket är i stort riktigt bra.

Funktioner

Här har vi som sagt tillgång till Turtle Beach Control Studio. En myriad med olika inställningar går att göra – såväl vanligheter som justering av bas och diskant till mer detaljpill i equalizern eller aktiverande av de olika specialfunktionerna. Det går att spara olika ljudprofiler när du är nöjd och sedan fritt välja mellan dem. De olika specialfunktionerna, som vi redan gått igenom hittas här.

Det enda klagomålet vi har på Control Studio rör vissa uppstarter. Vid flera tillfällen vägrar mjukvaran inse att vi har headsetet påslaget och proklamerar tjurigt "Headset not found". Det löser sig för det mesta genom att vi startar om såväl program som headset, men är ändå ett litet irritationsmoment.

Specifikationer

M3 rekommenderar

Produktnamn: Turtle Beach Elite Atlas Aero
Testat: Januari 2020
Tillverkare: Turtle Beach
Anslutning: Bluetooth 5.0, usb-mottagare ingår
Surround: Nej
Fungerar till: Pc, Mac PS4, Nintendo Switch, Xbox One (konsoler kräver sladd)
Rek. pris: 1 699 kronor
Pris: Kostar från 2 031 kronor på Prisjakt

Betyg: 4 av 5